Avrupa'da doğal gaz depolarında doluluk oranı arttı

Avrupa'da kış sonunda yüzde 28 olan doğal gaz depolarındaki doluluk oranı haziran sonu itibarıyla yüzde 60'a yükseldi

Avrupa'da doğal gaz depolarında doluluk oranı arttı
Avrupa'da doğal gaz depolarında doluluk oranı arttı
GİRİŞ 04.07.2022 11:55 GÜNCELLEME 04.07.2022 12:55

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle enerjide arz problemi yaşayan Avrupa, kaynaklarını çeşitlendirme ve depoları doldurma kararı almıştı.

Gelecek yıl kış aylarında doğal gaz konusunda problem yaşamak istemeyen Avrupa ülkeleri havaların ısınmasıyla depolarını doldurmaya başladı.

Şubat sonunda doluluk oranı yüzde 28 olan Avrupa'nın gaz depolarında bu oran mart sonunda yüzde 26, nisan sonunda yüzde 33, mayıs sonunda yüzde 47 ve haziran sonunda yüzde 60 oldu.

YÜZDE 80 ZORUNLULUĞU

Avrupa Birliği (AB) kurumları, üye ülkelerdeki yer altı doğal gaz depolarının gelecek kışa kadar en az yüzde 80 doldurulmasını zorunlu hale getirecek mevzuatta 19 Mayıs'ta uzlaşı sağladı.

Doğal gaz depolarının tamamını dolduran tek ülke Portekiz oldu. Doğal gaz tüketimi yüksek ülkelerden Almanya, depolarının yüzde 62'sini doldurdu.

Polonya'nın depolarındaki doluluk oranı yüzde 97, Birleşik Krallık'ın ise yüzde 94 olarak hesaplandı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.