Memur-Sen'den seyyanen zam talebi

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, enflasyon kaynaklı gelir kaybının karşılanması ve maaşlar arası makasın büyümemesi için seyyanen iyileştirme yapılması gerektiğini açıkladı.

GİRİŞ 04.07.2022 12:14 GÜNCELLEME 04.07.2022 13:26
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Memur ve memur emeklilerinin zam oranının yüzde 41,69 olarak belirlenmesi sonrasında Memur-Sen'den açıklama geldi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon kaynaklı gelir kaybının karşılanması ve maaşlar arası makasın büyümemesi için seyyanen iyileştirme yapılması gerektiğini belirtti.

Twitter'dan açıklama yapan Yalçın, "Başta kamu görevlilerimiz olmak üzere çalışanlarıyla büyüyen “Büyük ve Güçlü Türkiye” ile uyumlu olarak kayıpların tazmini için seyyanen zam yapılmalı, vergi matrahları yükseltilmeli, ikinci 6 aylık dönemde enflasyonun zam oranını aştığı durumda eşel mobil uygulanmalıdır" dedi.

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 111
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    SEYYANEN zam 2000 tl tüm memurlara ekim ayından itibaren
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah devlete zeval vermesin millete de akıl fikir ve birlik ihsan etsin her 6 ayda verdigi zamma şükürler olsun zamanla herşey normale döner maaşlar gayet iyi iyileştiriliyor gönül isterki asgari ücret 10000 altında olmasın memur maaşı 15000 altında olmasın inşallah ileride oda olacak biraz devletiniz için allaha şükredin dua edin devletimizin gücü yettigi kadar herkese yetişmeye çalışıyor nankörlük etmeye gerek yok ve ben kürdüm allah vatanımızı birliğimizi diriliğimizi korusun güçlendirsin zamanla herşey güzelleşir sabır lazım. Şev Baş. İyi akşamlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sendikaların işçi veya memur için hayrına yaptıkları bir iş varmı kurulduklarından bu yana Yok devlet namınada Yok sadece Sendika üst düzey idarecilerini memnun hiç şikayetci olanı yoktur seyahatlar maaşlar kallavi geziler oh ne güzel bir yaşam hiç bir sendikasını inceleyen oldumu bu paralar nereler kimler harcıyor diye bir araştırın pisikolojiniz bozulması garanti niye yatırdığınız paranın hesabını her ay sendika sitelernden yayınlasınlar inceleyin ipler nasıl kopuyor odalar vakıflar içinde geçerli hayırlı işler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet eşel mobil sistemine girsin sendikaları dernekler vakıflar bazı odalar kapansın 657 memuru sözleşmeli hale getirin çalışıp görevini layıkıyla yapana ödül yatana uyarı sonra işten atılması gerek aynı sistem işci ve masa başında mühendisim diyenleri sahaya cıkarın mühendis olunca bir ayrılığı olmasın makam aracı dış görevi olan kurumlar haricinde araç servis yemek vermeyin bu konuda avrupa çok başarılı örnek var aramayın ab ülkeleri bu konuyu çözmüş büyük şehir belediye başkanı kendi imkanlarıyla işe gidiyor tranvayda çalışan mühendisler tulum giyip sahada çakışıyor sadece toplantılarda takın elbise kıravat giyiyorlar bu ülkeler çokmu fakirde alamıyorlar
    Cevapla
  • turko 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim bir sen nankörsün. Sırf memurlar üye olsunlar diye devlet sendikalı memura 3 aylık 700 TL civarı para veriyor. Bunun 250 TL sini sendikalar alıyor. Daha zammı bu gün aldın. Gün geçmedi zam istiyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle