SSB Başkanı Demir açıkladı: 'Anadolu'dan sonra 'Derya' geliyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, “Donanmamızın 2. büyük gemisi olacak denizde ikmal muharebe destek gemimiz Derya’nın inşası tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

GİRİŞ 03.07.2022 14:06 GÜNCELLEME 03.07.2022 14:06
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterine girecek ikinci büyük gemi olması planlanan Derya’nın inşasının tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı. Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Demir, “Donanmamızın 2. büyük gemisi olacak denizde ikmal muharebe destek gemimiz Derya’nın inşası tüm hızıyla devam ediyor. Derya’nın Cumhuriyetimizin 100. yılında envantere girebilmesi için var gücümüzle çalışıyor, 2023'e sağlam adımlarla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

DENİZDE İKMAL MUHAREBE DESTEK GEMİSİ DERYA

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan proje çerçevesinde Yalova’daki Sefine Tersanesi tarafından inşa faaliyetleri devam eden Derya’nın 2023 yılında envantere girmesi planlanıyor. Derya ile elde edilecek kazanımlar arasında yüzer birliklerin helikopter yakıtı dahil olmak üzere akaryakıt ve su ikmallerini denizde ikmal yöntemi ile süratli bir şekilde yapmak, gemilerde bulunan insanlı ve insansız su üstü ve sualtı araçlarının, helikopterlerin ve İHA'ların belirli seviyede bakım ve onarımlarının yapılmasına destek sağlamak gibi özellikler bulunuyor.

Öte yandan denizde ikmal muharebe destek gemisi Derya, 199.9 metre uzunluğa ve 24.4 metre genişliğe sahip. Geminin deplasman ağırlığı 26 bin ton iken hızı ise 24 knot seviyelerine ulaşabiliyor.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah Çiftçi abimizi dinleyin..
    Cevapla
  • serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli savunma diyince kimsenin laf etmeye hakkı yok.tüm kalbimizle destekliyoruz.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah.. Gururdan yoksun bırakmasın yaradan bizleri...
    Cevapla
  • Oktay 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek eksiğimiz kaldı.en az 2500 km menzilli balistik füze.mumkun olsada nükleer başlık taşısa.
    Cevapla
  • Tek vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şey 2023'te. Mmu, hürjet, Altay tankı, Türksat 6a,Togg. Sırf bunun için için Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğim. Tek isteğim şu ekonomiyi düzeltin Allah rızası için. Vallahi akaryakıt fiyatları canımızı yakıyor.
    Cevapla
  • Seyit 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçime doğru AKP yi küçük düşürmek için ekonomi ile oynuyorlar. Kuru soğan yeriz vatanı vermeyiz.
    Cevapla
  • Evranos 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu seneyi atlatırsak 2023 süper olacak Allahın izni ile Musul Kerkük Adalar konuşulacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle