Anzer balının kilo fiyatı belirlendi

Rize'de üretilen dünyaca ünlü Anzer balının kilogram fiyatı 2 bin lira olarak belirlendi. Bal, ağustos ve eylül ayındaki sağımın ardından satışa sunulacak.

Anzer balının kilo fiyatı belirlendi
Anzer balının kilo fiyatı belirlendi
GİRİŞ 02.07.2022 19:41 GÜNCELLEME 02.07.2022 19:43
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Rize'nin İkizdere ilçesi Ayder yaylasında üretilen bal, şifalı olarak biliniyor.

Çok sayıda endemik bitkinin bulunduğu alanda elde edilen balın kilogram fiyatı 2 bin lira olarak belirlendi.

Bu sezondan 5-6 bin ton civarında bal beklediklerini dile getiren Anzer Ballıköy Tarımsal Kooperatifi Başkanı Muzaffer Deniz, "İnşallah bu sezon verimli geçer ve üreticimiz emeğinin karşılığını alır" diye konuştu.

Daha önce 1500 liradan alıcı bulan arı poleni ise 2 bin 200 liradan satışa sunulacak.

"Anzer Balı ibaresi ve mühür olmak zorunda"

Muzaffer Deniz, piyasadaki sahte Anzer ballarına dikkati çekti:

"Coğrafi işaretli ürünlerde hem Anzer Balı ibaresi olmak zorunda, hem coğrafi logo olmak zorunda, hem de mühür olmak zorundadır. Buna özellikle müşterilerimizin dikkat etmesini öneriyoruz."

Anzer balı her yıl sağımın ardından Hacettepe Üniversitesi laboratuvarlarında inceleniyor. Onay verilen ballar satışa sunuluyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Hakan 27 1 yıl önce Şikayet Et
    Anzer balını kim yiyecek. Şeker balı daha güzel
    Cevapla
  • Metafor 1 yıl önce Şikayet Et
    Anzer'de bal olmaz, arı yetişmez diyen arkadaşlar acaba Anzer'in florasından haberdar mısınız. Sadece Anzer Yaylasına has 450-500 çeşit endemik tür çiçek var. Dünya piyasasında kabul görmüş bir ürün var ortada. Çamur at izi kalsın muhabbeti yapmayın
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun et tavuk süt peynir çay şeker meyve tüketmiyoruz tüketemiyoruz. Kendi ülkemde tatil zaten lüks idi şehir dışına gitmek de lüks oldu.
    Cevapla
  • Musti 1 yıl önce Şikayet Et
    O dediğin her şeyi ben dahil bir çok kişi yapıyor. Sen neden yapamıyorsun. Yapamıyorsan senin eksikliğindir.
    Cevapla
  • Selahittin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende bal üretiyorum anzer şişirme reklam kaliteli bal doğal baldır sanki anzer balında ölümsüzlük iksrmi var getirsinler anzer balını benim bakımın yanında sınıfta kalır 370 tlsaf Karadeniz yaylalarında üretilmiştir ilaç niyetine al kullan
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Anzerde bal olmaz arının yaşaması bile mucizedir. Bal nemsiz sissiz kuru güneşli florası zengin olan yerde olur. Erzurum, Bingöl, Bitlis Hakkari, Hatay Afyon Kastamonu güneyi vs yerlerde olur bir tek Karadeniz'de olmaz. Kimse kimseyi kandırmasın.
    Cevapla
  • Birdamla 1 yıl önce Şikayet Et
    He he kesin öyledir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle