Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Adil Karaismailoğlu, Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını açıkladı.

GİRİŞ 02.07.2022 16:28 GÜNCELLEME 02.07.2022 16:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı için müjde veren Karaismailoğlu, devletin işlettiği köprüler ve otoyolların bu bayramda da ücretsiz olacağını söyledi.

Yap-işlet-devret modeline yönelik eleştirilere 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden cevap veren Karaismailoğlu, "Bakın daha 1 kuruş ödemedik. Proje bitti, 4 yıl gibi kısa bir sürede bitti. 2 milyar 545 milyon euroluk finansal giderin bir geri dönüşü olacak. Ortalama süreye geldiğinde artıya geçmeye başlayacak. 2040 yılına geldiğimizde bu projeler sayesinde bütün ulaştırma altyapı bakanlığı artık kendi gelirini kendi üreten bir bakanlık haline dönecek bu projeler sayesinde." dedi.

Karaismailoğlu, İstanbul'da yapımını üstlendikleri Kağıthane-İstanbul Havalimanı hattının okullar açılmadan önce hizmete gireceğini belirtti. 

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir metro hattını da yaz sonu açmayı hedeflediklerini kaydeden Karaismailoğlu, "Gelişmiş ve çok yüksek metroyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapamayacağını söylediği için biz ondan hızlıca devraldık ve tam iki yıllık kısa bir sürede rekor bir zamanda bu metroyu bitirip vatandaşın hizmetine sunuyoruz." diye konuştu.

YÜKSEK HIZLI TREN PROJELERİ

Demiryolu yatırımlarını hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, 8 ilde olan hızlı tren hatlarını 52 ile çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Karaismailoğlu, önümüzdeki yılın ilk aylarında Ankara-Sivas hızlı tren hattını açacaklarını, onun yanında da devam eden tam 4500 kilometrelik demiryolu yatırımları olduğunu söyledi.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 7
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Hızlı tren ray hattı veya ticari tren hattı , planlama yaparken ticari lojistik hatlarına ehemmiyet gösterilmelidir . Mesela Kanal İstanbul'un Karadeniz sahiline yapılacak bir deniz limanı , Trakya demiryolu hattına bağlanmalıdır . Gürcistan , Rusya ve Ukrayna'dan gelen ticari mallar kolayca , Avrupaya , Mersin Limanı , İran demiryoluna lojistik sevkiyatı gerçekleştirilebilir .
    Cevapla
  • DedeKorkut 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir yol kaldımı ?
    Cevapla
  • Yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    Kalmasa devletin bakanı açıklama yapmazdı demekki varmış ama sen yola çıkma evde kal fazlalık olduğun yorumundan belli
    Cevapla
  • Yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Ankara izmir hattı 600 km. Civarında bunu yapana kadar yerine Adana Kayseri Maraş ve Gaziantepe hızlı demiryolu hattı yapılsaydı daha çok şehri birbirine bağlamış olurdu. bu şehirler aşama aşama tamamlanmı ş ve hizmet vermeye başlamış olurdu. Daha ekonomik olurdu. Kaç yıldan beri Ankara İzmir hattı yapım süreci devam ediyor hala da bitecek gibi görünmüyor.
    Cevapla
  • Yüksel 1 yıl önce Şikayet Et
    dikkat: devletin işlettiği. her kopru ve yol değil Yâni
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Niye Ücretsiz Yapıyorsunuz Zam Yapmayın Ücretsiz de Yapmayın Demirel Ecevit Erdal İnönü Mesut Vesaire Kişler Bayramlarda Köprü Ve Otoyollara Yüzde yüz Zam Yaparlardı Ama Genede Bu Millet Onlara Oy Veriyordu BilmemAnlata Bildimmi???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle