Milyonlarca kişi merak ediyor! Memur zammı belli oluyor

4 Temmuz Pazartesi günü haziran enflasyonunun açıklanmasıyla memurların zam oranı netleşecek. Yüzde 7 toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon farkı maaşa yansıyacak.

GİRİŞ 02.07.2022 14:06 GÜNCELLEME 02.07.2022 15:01
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Milyonlarca memur ve emeklisi gözünü yeni haftaya çevirdi. Pazartesi günü haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte yılın ikinci yarısında alınacak maaş artış oranı belirlenecek.

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı enflasyon verilerini 4 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00'da açıklayacak.

Haziran ayı enflasyonuyla birlikte yılın ilk 6 aylık enflasyon farkı belirlenecek ve memur ve emeklisinin maaşlarına yansıtılacak.

YÜZDE 40'IN ÜZERİNDE OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamu çalışanlarımızın ve emekçilerimizin maaşlarına yüzde 40'ın üzerinde enflasyon farkı artışı zaten yapılacak." dedi.

Ayrıca asgari ücretin artmasıyla birlikte yılbaşında devreye giren asgari ücret kadar gelirin vergi dışı kalması nedeniyle memur maaşlarına 300 lira ücret artışı yansımış olacak.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladıSon dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı

6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, toplu sözleşmeden kaynaklı bu yılın ilk yarısında yüzde 7,5 zam alan devlet memurlarının yılın ikinci yarısında alacağı enflasyon farkı da belli olacak.

Memurlara toplu sözleşme gereği, yılın ikinci yarısı için temmuzda yüzde 7 zam verilecek.

Maaşlar hesaplara 8 Temmuz'da yatırılacak. Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranı kadar zam almış olacak. 

İşte yeni asgari ücretle değişenler! Birçok kalemde artış yaşandıİşte yeni asgari ücretle değişenler! Birçok kalemde artış yaşandı

Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. 2021 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 25,47 gerçekleşirken, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde enflasyondan kaynaklı artış ve ilave zam ile 2022 yılı ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 30,95 iyileştirme yapıldı.

HAZİRAN ENFLASYONU TAHMİNLERİ

Pazartesi günü açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 4,44 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin haziran ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 3 ve en yüksek yüzde 5,73 aralığında yer aldı.

Tüketici Fiyat Endeksi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 2,98 artış göstermişti. Öte yandan, ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 61,2'den yüzde 65,5'e yükseldi.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 57
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    10 bin üzeri alanlara farklı düşük zam alanlar farklı bir enflasyon uygulansın arkadaki farklar çok olunca toplumda düzensizlik ve ekonami dengesizliği oluyor. Fark çok açılıyor.
    Cevapla
  • Sağlıkcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıkçının zammı yalan oldu
    Cevapla
  • aykut 1 yıl önce Şikayet Et
    ben asgari ücret alıyorum benden vasıf farkını anlatta bende kabulleneyim o sınav farkının binbeşyüz farkını benden daha mı yeteneklisin benden dahamı tahsillisin altı üstü devlete çelışan benim gibi emekçisin devlete sesleniyorum şu meaemurrr larına söyle bizden üstün görmesşnler kendiklerini
    Cevapla
  • devletim 1 yıl önce Şikayet Et
    bir memur olarak yazıyorum. Devletimiz zamları oran üzerinden değil, belli bir miktar üzerinden yapsın. aradaki makas hele hele son 2 yıldaki enflasyon üzerinden yapılan zamlarla, fark çok açıldı. Belki 10 yılda verilecek zam 2 yılda verildi. buda 10 yılda açılacak maaş makasını 2 yılda açtı. Bunun yüzünden enflasyonda bir miktar nasibini aldı. Ve bu maaşlarla zaten enflasyon en fazla düşsede %20nin altına düşmez. düşunsenize maaş 10.000 şekerin kilosu 5 tl çay 20 tl un kg 4 tl. sadece hayal olur...
    Cevapla
  • emekli memur 1 yıl önce Şikayet Et
    en düşük memur emekli maaşı 10 bin tl olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle