Devletten 4 milyon lira destek aldı, kendi işini kurdu

Siirt’te çiftçilik yapan Veysi Erkan, devletten aldığı destekle 8 milyona mal olan büyükbaş hayvan çiftliği kurdu. Erkan, çiftliğinde günde 5 ton süt üretmeyi hedefliyor.

GİRİŞ 02.07.2022 12:30 GÜNCELLEME 02.07.2022 12:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Siirt’tin Kurtalan ilçesinde yıllardır çiftçilik yapan Veysi Erkan, 4 milyon lira devlet desteğiyle 8 milyon liraya kurduğu büyükbaş hayvan çiftliğinde, günde 5 ton süt üreterek ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyor.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, 2 ay içerisinde faaliyete girecek olan çiftliğin kent ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Demirhan, “Kırsal yatırımları kalkınma çerçevesinde büyükbaş hayvan ahırının önündeyiz. Burası son modern sistemle yapılmış bir projemiz. Biz bunu Bakanlığımızın yüzde 50 hibeli kırsal kalkınma yatırımları çerçevesinde destekliyoruz. Yatırımcımız ilk günden bugüne kadar maliyetlerde yükseklik yaşadı ama buna rağmen yatırımcımız karşılaştığı tüm maliyetlerin üstesinden gelerek en son aşamaya getirdi. Bu sadece Siirt’in değil tüm bölgenin en modern işletmelerden biri olacak. Eski işletmesini buraya taşıyarak faaliyetine başlayacak” dedi.
İlçeye kurduğu büyükbaş hayvan çiftliğinin 8 milyona mal olduğunu dile getiren üretici Veysi Erkan, çiftliğin faaliyete girmesiyle süt, peynir ve yoğurt üreterek ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Erkan, “Tarım ve Hayvancılıkla uğraşıyorum. 12 yıldır bu işi yapıyorum. Biz burayı 4. etap kırsal kalkınma yatırımlar çerçevesinde hazırladık projeyi. Tam kapasite çalıştığı zaman iki ay sonra günde 5 ton süt üretmeyi hedefliyoruz il etapta. Bir sonraki etapta yoğurt, peynir yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 10
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bomboş bir yer beş ton süt nereden çıkacak hayvanlar nerede Hayvanlar için ne kadar hibe verilecek yem için ne kadar hibe verilecek
    Cevapla
  • realist 1 yıl önce Şikayet Et
    4 milyon vermiş 1 kişi zengin olsun demiş vesselam
    Cevapla
  • Veteriner hekim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben mezun olunca istedim 2007 de, kredi verin besicilik yapıcam diye. olmaz tapu lazım, ahırın olması lazım diye vermediler. Şimdi milletin işinde koşturuyoruz. Verseydiler işi bilen biri daha iyi yapardı diye düşündüm haberi okuyunca
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim başımız kel galiba
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar sendikalı. :)
    Cevapla
  • Harranlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde harranlıyız:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle