Son dakika: Akaryakıta peş peşe indirim! Pompaya yansıdı işte yeni benzin ve LPG fiyatları

Son dakika: Motorine 2 gün üst üste gelen indirimin ardından bugün de benzin ve LPG'nin fiyatı düştü. Benzine 2 TL 13 kuruş, LPG'ye 1 TL 71 kuruş indirim geldi. Böylece benzin 25 lira seviyelerine, oto gaz ise 10 lira seviyelerine geriledi.

GİRİŞ 02.07.2022 12:56 GÜNCELLEME 02.07.2022 12:57
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Brent petrol ve döviz kurundaki değişkenlik akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Son günlerde üst üste gelen zamların yerini indirimler almaya başladı.

29 ve 30 Haziran tarihlerinde motorine üst üste gelen indirimlerin ardından şimdi de benzin ve LPG'nin fiyatı düştü. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 2 lira 13 kuruş, LPG'ye ise 1 lira 71 kuruş indirim geldi.

Güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

BENZİN VE LPG KAÇ LİRA OLDU?

İndirimin ardından benzinin litresi İstanbul'da 25.17'ye, Ankara ve İzmir'de 25.29 TL'ye geriledi. Otogazın litre fiyatı ise İstanbul'da 10.69 TL'ye, Ankara'da 10.66 TL'ye, İzmir'de ise 10.56 TL'ye geriledi. Akaryakıt fiyatları bayiler arasında küçük değişiklikler gösterebiliyor.

MOTORİNE ÜST ÜSTE İNDİRİM GELDİ

29 Haziran tarihinde motorine 2 lira 50 kuruş, 30 Haziran tarihinde ise 84 kuruş indirim geldi. Böylece iki günde fiyat 3 lira 34 kuruş geriledi.

Son dakika: Benzin ve LPG'ye yeni indirim

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 96
  • Cengiz Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    14 milyon emekli 7 milyon memur öğretmen asker doktor engelli vs.toplam 21 milyon üretmeyen var. devlet ne yapsın. yahu
    Cevapla
  • Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Bre ahmak hizmet sektörünü sıralamışsın üretene eğitimi öğretmen, sağlığı doktor, güvenliği asker sağlamasa nsıl üretcen sen! Emekliyle engelli ölsün mü vergiler niye toplanıyor sosyal devlet ilkesi olmasa devlet olmaz zaten
    Cevapla
  • adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Peş peşe derken benzine kaç defa indirim geldi.
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Motorine daha fazla indirim gelmesi gerekir 5 tl nin üzerinde bir indirim olması gerekir di.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyan batsın ülkende 3 tane ev aldın daha doymadın almanya şöyle almanya böyle.
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Köylünün eşeğini kaybettirir sonra bulduruyorlar. Gariban köylü de eşek bulundu diye seviniyor. Nereden nereye....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle