Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması! Heyecanlandıran sözler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT ile ilgili heyecanlandıran sözler sarf etti.

GİRİŞ 01.07.2022 22:29 GÜNCELLEME 01.07.2022 22:29
Bu Habere 284 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Haber Global'de katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilgin, EYT ile ilgili heyecanlandıran sözler sarf etti.

'EYT SORUNU DA ÇÖZÜLECEK'

Bakan Bilgin açıklamasında, ''EYT ile ilgili çalışmalarımız da var. Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var. Ondan sonra EYT de var... Yıl sonuna kadar bunlardan birkaçını daha tamamlayacağız. Bu sorunlar halledilecek. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz. Bizim görevimiz sorun çözmek. Türk devletinin bu sorun çözme kabiliyeti giderek artıyor. Dünyadaki bu krizlere rağmen artıyor'' ifadelerini kullandı.



Bakan Bilgin şu ifadeleri kullandı;

ASGARİ ÜCRET ZAMMI


Asgari ücrete yüzde 30 zam oldu öncesinde de yüzde 50 zam yapılmıştı. Enflasyonun üzerinde bir artış yaptık. Bu oldukça yüksek bir artıştır. Bu ara artıştır üstelik. Yıl sonuna kadar yapıldı. Cumhurbaşkanımızla görüştük. O da değerlendirmelerini yaptı.

Asgari ücret zammı bugün itibarıyla geçerli olacak.

Sendikalar, kendi görüşlerini desteklemek için bazı açıklamalara başvurabilirler ama bunlar bilimsel değil. Türkiye'de bugün açlık sınırının 3 bin 3 bin 500 lira olduğunu yoksulluk sınırının da 6 bin civarında olduğunu düşünüyoruz. Sendikaların verdiği rakamlar bilimsel değil. Onları değil Türkiye gerçekliğini dikkate alıyoruz.

EMEKÇİLERİ KORUYAN BİR DÜZENLEME YAPILDI

Enflasyonist ortamda emekçileri koruyan bir düzenleme yapıldı. Çalışanlarımızı enflasyona karşı koruma sözümüzü yerine getirdik.

İşçi başına 100 lira destek verdik. Bu bir ara düzenlemedir. Olağanüstü şartların meydana getirdiği bir düzenlemedir. Emekçilerimiz şunu bilsinler. Türkiye sosyal bir devlettir, Türkiye emekçilerinin hakkını korur.

ARALIK AYINDA ŞARTLAR TEKRAR DEĞERLENDİRİLECEK

Aralık ayında tekrar şartlar değerlendirilecek. Bizim bütün çalışanlarımıza yüzde 40 oranında zam kararımız var. Tüm çalışanlara vereceğiz. Bunu teminat altına aldık. İşçilerimiz teminat altında değil ama işçilerimize de bu zammı yansıtacağız.

TÜRKİYE'DE ENFLASYON VAR AMA DURGUNLUK YOK

Türkiye'de enflasyon var ama durgunluk yok. Büyümemizi, ihracatımızı hızlandıracağız. Bir de turizm gelirlerinin artması... Henüz gelişmemiş 70'li 80'lerin Türkiye'si, döviz üretemiyordu. Bugünün Türkiye'si döviz üretiyor.

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ, TATİLE GİRMEDEN ÖNCE BELLİ OLACAK

Bir diğer önemli görüşmede 3600 ek gösterge düzenlemesi. Tatile girmeden önce belli olacak. Türk kamu çalışanları ve emekliler açısından devrim niteliğinde bir çalışma. Aktüel gelirleri yansıması sınırlı ama emeklilikte önemli bir yansıması var. Türkiye tarihinde böyle bir çalışma yok. 5 buçuk milyon çalışanı kapsıyor. Çok ciddi bir maliyeti de var. Türkiye de bu maliyeti üstlendi. Bunları çok detaylı çalıştık, ortaya koyduk.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 284
  • 40milyoneytsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt yi herkes mi istiyor oylamaya bir cikarinda gorun bosa bir yanlisin icinde olmayin. %0.02 icin % 99,98 cogunluga sahip milleti karsiniza almayin.Reis ne guzel yonetiyor ulkeyi millet ile Reisi karsi karsiya getirmeyin.Millet uzerlerine yuklenek bir maliyeti istemez.Oy kullanirken bunu dusunur
    Cevapla
  • 40milyoneytsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt lilere imtiyaz tanimak ulkenin prestijini alt ust eder,dunyaya bunu anlatamazsin,2000 den sonra sgk ya girene Asla anlatamazsin akli basinda kimse bile bile uzerlerine yuklenecek yukten dolayi oy vermez 40 milyondan bahsediliyor.
    Cevapla
  • Z - E - 44 1 yıl önce Şikayet Et
    Hak edilmiş bir durum var geçmiş çıkarılan yanlış bir yasayla bir çok insanların yıllardır bir mağduriyeti var
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkma bunu özeldeki gariban istiyor, kamuda maaş, tazminat, izin, iş garantisi hepsi var, zaten emeklilik yaşının özelede artırılması saçmalığın daniskası.
    Cevapla
  • bindusunbirkonus 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt cilerin hepsi Cumhur ittifakinimi destekliyor.2000 sonrasi sgkya giren 40 milyonu karsina almak akil tutulmasindan baska bir sey olmaz ,sakina gaza gelip boyle birsey yapmayin.Ulkenin dunyada itibarida gider kimse borca kredi vermez
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim sen bilmiyorsun, hak haktır, bu yaş şartı özeldeki insanı perişan eder.
    Cevapla
  • Musta 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış düşünüyorsun eyt kileri kim emekli ederse ona verecekler. Eytliler varan haini mi ki 40 milyonu karşısına alsın kanunu çıkartan dönemin shp si yeni haliyle CHP kanunu çıkartırken yamuk çıkartıysa eyt lilerin suçu ne
    Cevapla
  • Kraligelsetanimaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt cikarsa hicbir ulke bundan sonra kredi vermez,secim icin devlete yuk bindiriyorlar diye,2000 den sonra sgkya giren 40 milyonda yuk omuzlarinda olacagi icin vermez ,eytcilerin emekliklik yasi acilen 60 a yukseltimeli herkes icin esit sartlar olsun ,adalet mulkun temelidir.
    Cevapla
  • Hakan Makan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi len oradan kazanılmış hak var ortada. Senin yaşın kurtarmıyorsa kime ne?
    Cevapla
  • ersin 1 yıl önce Şikayet Et
    aadece öğretmen,hemşire ve müezzinlere eyt verin.diğerlerine lazım değil zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle