Turkcell Global Bilgi, Techno Camp ile Teknoloji Mühendisleri yetiştiriyor

Türkiye’nin dijital müşteri deneyimi merkezi Turkcell Global Bilgi’nin düzenlediği Techno Camp 2022 başladı. Bilgi teknolojileri alanında kariyer yapmak isteyen gençlere çeşitli fırsatlar sunan Techno Camp programına 5 bin 213 başvuru yapıldı. Başvurular arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda 60 mühendis eğitim almaya hak kazandı. Techno Camp Gelişim Programı ile genç mühendisler, yapay zekadan programlama dillerine kadar alacakları eğitimler ile teknoloji alanında Uzman pozisyonlarında kariyerlerine yön verecekler.

Turkcell Global Bilgi, Techno Camp ile Teknoloji Mühendisleri yetiştiriyor
Turkcell Global Bilgi, Techno Camp ile Teknoloji Mühendisleri yetiştiriyor
GİRİŞ 01.07.2022 12:59 GÜNCELLEME 01.07.2022 12:59

“Çalışan ve müşterilerine en iyi dijital deneyimi yaşatma” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Turkcell Global Bilgi’nin düzenlediği Techno Camp 2022 programı başladı. Program kapsamında 2 ay boyunca Teknoloji başlığı altında; kurumsal çözümler ve iş zekasından network altyapı teknolojilerine, robotik süreç otomasyonundan (RPA) çevik kültüre, yapay zekadan müşteri deneyimi teknolojilerine, dijital etikten programlama dili Java’ya, Python’a ve Linux’a kadar birçok konuda detaylı eğitimler verilecek.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Techno Camp’e 5 bin 213 başvuru yapıldı. Başvurular arasında yapılan değerlendirmeler ile 60 mühendis Techno Camp programında eğitim almaya hak kazandı. Bilişim Teknolojileri ve Teknolojik Operasyonlar olmak üzere 2 ayrı grup şeklinde yapılacak program sonunda başarılı olan katılımcılar, yetkinliklerine göre Turkcell Global Bilgi’de Uzman pozisyonlarında kariyerlerine yön verebilecekler.

Zafer Çavdar: “Yüksek başvuru sayısına erişmemiz, mühendislerle ortak hayallerimizin olduğunu gösteriyor”

Turkcell Global Bilgi’nin istihdam konusunda öncü bir kurum olduğunun altını çizen Turkcell Global Bilgi İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Zafer Çavdar, Techno Camp ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: “Gençlerin teknoloji dünyasında kariyer hayallerine ulaşması için gerçekleştirdiğimiz Techno Camp 2022 programımıza bu yıl da 5 bin 213 mühendis başvurusu alarak yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Yüksek başvuru sayısına erişmemiz, mühendislerle ortak hayallerimizin olduğunu gösteriyor. Dijital ekosistemde istihdama önem veren bir şirket olarak, gençlerin bilgi teknolojileri sektöründe daha fazla aktif rol üstlenmesi için çalışıyoruz. Mühendislerimiz program sonunda, şirketimizde teknoloji alanında Uzman pozisyonlarında kariyerlerine yön verebilecekler. Programımıza olan ilgiyi gördükçe, daha çok sayıda Teknoloji Mühendisi/Uzmanı yetiştirmeyi hedefliyoruz. Turkcell Global Bilgi olarak gençlerin sektöre katılımı için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.