Sabit kanatlı vurucu İHA ALPAGU, son mühimmatlı testlerini başarıyla tamamladı. Sistem bu yıl envantere girecek. İHA'ların GPS'e ihtiyaç duymadan uçabildiği KERKES projesinin de yine bu yıl devreye girmesi bekleniyor.

Taktik mini İHA KARGU ve mühimmat bırakabilen BOYGA'nın envantere girmesinin ardından sıra sabit kanatlı vurucu İHA ALPAGU'ya geldi. Dünyada çok az ülkenin sahip olduğu bir yetenek olan ALPAGU'nun mühimmatlı testleri başarıyla tamamlandı. Sistemin bu sene içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girmesi bekleniyor.

ALPAGU'nun yetenekleri hakkında konuşan STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, "Pusuya düştünüz kafanızı bile kaldıramıyorsunuz ama sırt çantasında rahatça taşıyabildiğiniz, yaklaşık 15 dakika havada kalan platform sayesinde etrafınızda sizin kime ateş ettiğini tespit edebileceğiniz ve onlara direkt saldırı düzenleyebileceğini bir platform." dedi.

GPS ihtiyacı KERKES ile ortadan kalkacak

Tüm bu araçlar sahada görev yapabilmek için GPS bağlantısına ihtiyaç duyuyor. STM firması bu ihtiyacı ortadan kaldıracak KERKES projesini de hayata geçirdi. Testleri büyük ölçüde tamamlanan KERKES, yakın zamanda bitmiş olacak.

KERKES ile, İHA'lara önceden harita yüklenecek. Sensörler ve yapay zeka, GPS bağlantısının olmadığı ya da düşman tarafından engellendiği noktalarda araziden elde ettiği verilerle haritayı karşılaştırarak görevi başarıyla yerine getirecek. KERKES'in bu yıl içinde TSK envanterindeki STM İHA'larında çalışmaya başlaması bekleniyor. Sistem envanterdeki tüm İHA'lar için de kullanılabilir hale getirilecek.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Adilcevazlı 02.07.2022 09:33
    Selam olsun Türk İslam yurduna hizmet edenlere. Selam olsun, Türk ordusunun her neferine, Selam olsun bu ülkenin silahlarını üreten mühendislere, çalışanlara. Allah'ım ayağınıza taş değdirmesin, yüreginize hüzün, içinize yeis düşürmesin. Amin
  • Kuzgun 02.07.2022 07:45
    Muhım olan pusuya dusmemek onu hazırlayana kadar adam gıder onceden gozlem yapacak gelısmıs aygıtlı arac soz konusu sımdı terorısttede boyle cıhazlar var allah yardım etsın.
  • İznik Ahmet 02.07.2022 00:31
    Türk Mi̇lleti̇ Olarak Bi̇rli̇k Ve Beraberli̇k İçersi̇nde Yaşamak Varken Yok (A) Parti̇ Yok (B) Parti̇ Bölünmeleri̇yle Yazik Etmeyeli̇m Cennet Ülkemi̇zi̇n Bütünlüğünü Bi̇rli̇ği̇ni̇ Beraberli̇ği̇ni̇ Düşmanlarimiza. Herkese Selam Olsun Kardeşleri̇m Yüce Allah Yar Ve Yardimcimiz Olsun
  • Çiçek 01.07.2022 23:32
    MAŞALLAH SUBHAN ALLAH Şükür daha daha iyiye durmak yok yola devam her şey DAHA İYİ hayırlı huzurlu barış içinde gelecek ıçin ALLAH IN izniyle olsun
  • OSMANLI 01.07.2022 22:57
    Ebabil kusu Bunlar. Bunlar leheb gibilere tasarlanmis. Allah emegi gecenlerden razi olsun INSALLAH
Daha fazla yorum görüntüle