Asgari Ücret yönetmeliği değişti! Resmi Gazete'de yayımlandı

Asgari ücret yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Değişiklikle, asgari ücrete yapılacak ara zam temmuz ayı itibarıyla yürürlüğe girecek.

GİRİŞ 01.07.2022 01:35 GÜNCELLEME 01.07.2022 10:11
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Düzenlemeyi içeren, Asgari Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen ücretler Resmi Gazete'de yayımlanacak ve komisyon kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek.

Önceki düzenleme, komisyonca belirlenen ücretlerin Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi izleyen ayın ilk gününden itibaren yürürlüğe girmesini öngörüyordu.

Yapılan değişiklikle, çalışanların yeni asgari ücret düzenlemesinden komisyonun belirlediği tarihten itibaren ya da Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte yararlanması sağlandı.

Komisyonun çalışmalarını tamamlamasının ardından yeni rakamın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • Okuyorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam 40-45 yaşında emekli olmuş (daha genç yaşta olanda var onu es geçtik) Türkiye de yaşam ortalaması 70 yani devlet 25 yıl içerisinde 5000 gün pirim yatıranı emekli etmiş. 25-30 yıl ARALIKSIZ maaş vermiş. Diyelimki emekli adam öldü eee bittimi, yok arkada kalan eşi ve bekar kızı evlenene kadar maaş alıyo, EMEKLİ AZ ALIYORMUŞ, emekli olma o zaman.
    Cevapla
  • Gerçekci 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen emekli olunca asğari ücretin yarısını alda o zaman düşüncelerini .anlat..
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rızası için bir kere de halinize şükredin BE
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah’a şükrediyoruz bizim halimizi düşünmeyenleri değil bencilleri değil duymamazlıktan görmemezlikten gelenleri değil kul hakkı yiyenlere değil
    Cevapla
  • Fatih Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi nefsinizi düşünmeyi bi kenara bırakın
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Nefis değil hak
    Cevapla
  • emekli SSK'lı 1 yıl önce Şikayet Et
    SSK'lı emeklinin maaşı asgari ücretin çok altında kalması tam bir fiyaskodur. İntibak bekleyen milyonların akıbeti belirsiz, iktidar ısrarla sandığa gelmeyin diyor sanki.
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı keşke emeklilerde müjde diye çıkıp konuşma yapsaydı. Emekli aylardır müjde bekledi emeklinin maaşı İsveç fillandiye NATO arasında kaynadı maalesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle