Varlık Barışı'nda süre bugün doluyor

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasından yararlanmak için süre bugün sonra eriyor.

Varlık Barışı'nda süre bugün doluyor
Varlık Barışı'nda süre bugün doluyor
GİRİŞ 30.06.2022 11:03 GÜNCELLEME 30.06.2022 11:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin yaptığı derlemeye göre, yurt dışındaki varlıklarını Türkiye'deki banka veya aracı kurumlara bildiren gerçek ve tüzel kişiler, bunları serbestçe tasarruf edebilecek, vergi dairelerine herhangi bir bildirimde bulunmayacak.

Bildirilen varlıklar nedeniyle hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmayacak.

Bu hükümden faydalanılabilmesi için bildirilen varlıkların 3 ay içinde Türkiye'ye getirilmesi veya ülkedeki banka ya da aracı kurumlarda açılacak bir hesaba transfer edilmesi gerekecek.

Uygulamadan Türkiye'de bulunan ancak kanuni defter kayıtlarında yer almayan varlıkları olan mükellefler de yararlanabilecek.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Dermanbey Anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Para getirenlerin parasini sacma nedenlerden dolayi Blöcke edildigi ve Para sahipleriyle pazarlik yapildigi icin cok tanidiklarimdan sikayet duyuyorum ve bu yüzden insanlar Paralari Türkiyeye getirmek istemiyorlar,bunuda yapanlar yine hepsi olmasada cogu ilgili yerlerdeki memurlar ..sanki paranin ortaklari gibi davranip halletmek icin pay istiyorlar.yazik diyorum,Allah islah etsin...
    Cevapla
  • HACI 1 yıl önce Şikayet Et
    Kamu bankalarına yatırırsan hiçbir sıkıntı yok. Yakınım katılım bankasına getirdi hiç problem olmadı
    Cevapla