Fransa'da enflasyon rekor tazeledi

Euro Bölgesi'nin ikinci en büyük ekonomisinde enflayson Haziran'da da yükselişini sürdürerek rekor tazeledi

Fransa'da enflasyon rekor tazeledi
Fransa'da enflasyon rekor tazeledi
GİRİŞ 30.06.2022 10:43 GÜNCELLEME 30.06.2022 10:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransa İstatistik Ajansı'nın açıkladığı verilere göre enflasyon Haziran'da enerji ve gıda maliyetlerindeki sert artışın etkisiyle yıllık yüzde 5,8'den yüzde 6,5'e yükseldi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmini de bu yöndeydi.

Enflasyon aylık bazda yüzde 0,8 arttı, beklenti yüzde 0,9'du.

Euro Bölgesi'nin ikinci en büyük ekonomisi olan Fransa'da açıklanan rakam, AMB'nin Temmuz'da 25 baz puanın üzerinde faiz artışı tartışmalarını alevlendirebilir.

Dün açıklanan veriye göre İspanya'da enflasyon yüzde 10 ile çift haneye ulaşmış, Almanya'da ise tahminlerin altında gerçekleşmişti.

Enerji maliyetlerindeki artışı frenlemek için yaklaşık 25 milyar euro'luk harcama yapan Fransa hükümeti enflasyonu bir miktar dizginlemeyi başaran ülkelerden biri oldu. Ancak bu çabalara rağmen ülkede Tüketici Güveni ve ekonomi enflasyondaki artıştan darbe aldı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Nafiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık Fransa halkına...
    Cevapla