Otoyollarda hız sınırı uygulaması yarın başlıyor

Yarından itibaren başlayacak yeni uygulama ile hız sınırları Edirne’den Şanlıurfaya kadar uzunan otoyolda 130 kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarılacak.

GİRİŞ 30.06.2022 10:02 GÜNCELLEME 30.06.2022 11:06
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla, geçtiğimiz günlerde 81 il valiliğine, otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin yazı gönderilmişti.

Yazıda, Karayolları Trafik Kanunu'nun "Hız Sınırları" başlıklı 50. maddesi hatırlatılarak, motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda 110 kilometre/saat, otoyollarda 120 kilometre/saat hızı geçmemek üzere yönetmelikle belirlendiği ifade edilmişti. 

UYGULAMA YARIN BAŞLIYOR

Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının da uygun görüşü alınarak, otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırları belirlendi.

Yarın başlayacak uygulama ile Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/saate çıkarıldı.

Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıkarıldı.

Ayrıca yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate yükseltilecek.

YOL STANDARTLARI DİKKATE ALINDI

Yarın başlayacak uygulama kapsamında otoyolların yol standartları dikkate alınırken, otoyollarda trafik işaretlemelerine yönelik çalışmalara da tamamlandı.

KAYNAK: HABER7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • Receb dedeş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse malının ve canının düşmanı değil artık kötü araba yok daha da arttırılmalı yollar bir gidiş ve gelişken üstelik daha kötüyken bile hız sınırı çok düşük değildi
    Cevapla
  • Ömer Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bol bol sürekli zincirleme bol ölümlü kaza haberleri okuruz buradan yada yaşarız kimbilir Emeği geçenleri Allah bildiği gibi yapsın
    Cevapla
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünya hız sınırlarını düşürürken bizim yükseltmemiz garip Büyük bir grupta bunu destekliyor Umarım yanlıştan tez zamanda dönülür
    Cevapla
  • Tahsin 1 yıl önce Şikayet Et
    E normal eskiden hehliyet almak her baba yiğidin harcı değil di beş yıl otobüs suremiyordun şimdi okullarda kendi bile araba suremiyenler den hehkiye alınıyor
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni hız sınırı memnuniyet verici. Zaten yavaş giden yoktu. Şimdi kim tutar bizi. Yol bir akıl bir durmak yok yola devam . Evlilik ve ehliyet alma yaşınıda bi 16 yaşa indirseniz daha iyi olacak inşaAllah. Mesele çok basit . Kaçak yok hepsi resmi korumalı olsun. Anne Babalar kanunlarda daha çok etkin rol oynamalı diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Mehmet58 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeterli değil.
    Cevapla
  • Kemal Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Öneriniz nedir? Arabanız ne marka?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle