Artık Avşa Adası'na ulaşmak çok kolay

Balıkesir'in adaları için ulaşım seferberliği başlayan Gestaş, Narlı iskelesini devreye almasının ardından ada yolculuğunda süreyi kısalttı.

GİRİŞ 30.06.2022 03:09 GÜNCELLEME 30.06.2022 12:40
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Gestaş, Balıkesir'in Marmara Denizi'ndeki ilçesi Marmara Adası, Avşa, Paşalimanı gibi adalara uzun süren ulaşım süresini kısalttı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren deniz yolculuğu süresini Narlı iskelesini devreye alarak kısaltan firma, şimdi de sefer sayısını arttırıyor.

Erdek iskelesinden 2.5 saat süren ring şeklindeki deniz yolcuğu, Narlı iskelesinde 50 dakikaya kadar düşüyor. Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, "Şimdi bu görmüş olduğunuz ulaşım bizim Erdek-Narlı'dan Marmara'ya, Avşa'ya en yakın mesafe. Deniz yolculuğunu minimum etmek için kurmuş olduğumuz bir hat. Görmüş olduğunuz gibi bütün vatandaşlarımız bu hattı kullanıyor. Ben de bu hattı kullanıyorum. Bugün saat 2'de toplantım var büyükşehirde. Normalde saat 6.30’da kalkmam lazım. Ama ben 11.30 motoruna bindim. 50-55 dakikada buraya geldim. Buradan da toplantıya gidip inşallah bitiminde tekrar bulunan adaya geçeceğiz. Gestaş yönetimine, Çanakkale ve Balıkesir Valiliğine, Büyükşehir Belediyesi'ne biz çok teşekkür ediyoruz. Tamamıyla bu 1,5-2  yıllık bir proje. Bunu bu sene faaliyete geçirdik. İnsanlarımız çok mutlu. 1 Temmuz itibariyle de Gestaş yönetimi seferleri arttırma yoluna gitti. Artık bu ekonomik krizde, Gestaşımız, belediyemiz vatandaşımızın yanında. Şu anda geldi gemi, hemen boşandığı gibi tekrar yolcular alacak. Buradan Balıklı diğer adalara gidecek. Oradan gelip tekrar adaya gidecek. Gemi devamlı dönüyor. Bu adadaki turizmi olumlu etkiliyor. Adaya gelen turistlerin 2,5 saatlik yolu 50 dakikaya düşürüyor" dedi.

Avşa’dan geç dönüş imkanı

Gestaş Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Aydın ise özellikle Avşa'ya giden günübirlik tatilcinin sefer sayılarının artmasıyla geç dönüş imkanı bulacağını kaydetti. Aydın, "Bildiğiniz gibi Narlı İskelesi'nden adalara seferlerimiz 10 Şubat 2022 itibariyle başladı. İlk başta Paşalimanı ve Marmara arasında yapılan seferlerimiz oldu, 30 Nisan itibariyle Avşa Adası da eklendi. Böylece Erdek hattından adalara yapılan seferlerimize, Narlı'dan Avşa'ya yapılan seferler de eklenmiş oldu. Tabii ki 1 Temmuz itibariyle de yaz sezonuna girmiş olacağız. Erdek hattında iki ring olan seferlerimiz 3 ringe çıkacak. Erdek'ten hem Narlı, hem Erdek iskelesinden Avşa Adası'na günde 5 sefer yapılmış olacak. Böylece tatilcilerimiz adaya geçişte büyük bir hizmet görmüş olacak. Ben şu detayı vermek istiyorum. 1 Temmuz'dan itibaren sefer sayıları arttığında Avşa Adası'ndan günübirlik tatili tatilcilerin geç dönüşü için bir avantaj sağlanmış olacak. Avşa'dan dönüşler saat 21'de gerçekleşecek. Avşa'da günübirlik tatilcilerimizin talebi olan bir konuydu aslında adadan erken dönmek. Böylece adadan geç dönüşe de imkan tanınmış olacak" şeklinde konuştu.

Paşalimanı Adası'nda lavanta işi yapan Şaban Çil, ise Narlı’dan Adalara yapılan seferleri değerlendirdi. Çil, "Narlı'dan adaya gitmeyi daha önce bir kere denedik. Tabii diğerinden biraz daha iyi. Kolaylık oldu mu? Tabii kolaylık oldu. Hem sahası da uygun bize. Gidip gelmesi dönüşü de daha rahat oluyor. Hani o bakımdan güzel. Memnunuz yani. Muhtemelen bayramdan sonra olacağız. Tabii Gestaş güzel bir şey yaptı buraya. İyi oldu yani. İnsanlar için çok rahat oldu burası" dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Ertuğrul Sezer 1 yıl önce Şikayet Et
    Tekirdağ Avşa Hattı çok elzem sayın Başkan lütfen bu Talebimizi Dikkate Almanızı rica ediyorum sizden hayırlı vazifeler
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Tekirdağ avşa hattı çalışması nı istiyoruz gestaş ın BAŞKAN.
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Tekirdağ dan da aynı şekilde yolu kısaltma izi talep ediyorum. Biz ailecek 35 yıldır İstanbul dan Avşa Adasına gidiyoruz. Tekirdağ Avşa seferleri yetersiz. Tekirdağ'da yeni yapılan yolcu limanı berbat yayalar güneşin altında eşyalarıyla gemiye ulaşana kadar perişan oluyorlar. Yolculuk ise 3.5 saat sürüyor.
    Cevapla
  • Serpil balkır 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde çok sıkıntı çektik benim dizlerim amaliyatlı iskele ok uzun yol
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Tekirdag Karabiga arasinda yolcu ve arac tasiyan hizli feribot calistırilsin.Yenikapı bandirma feribotlari suan boşta yanilmıyorsam.
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Emin önünden tekirdaga sefer olur uçakta gemide seferleri olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle