Altının gram fiyatı düşünce kuyumcular hareketlendi

BDDK'nın şirketlere sağlanan ticari kredilerle ilgili kararının ardından altının gram fiyatı 1.050 lira seviyelerinden düşerek bugün 970 liraya geldi.

GİRİŞ 29.06.2022 16:05 GÜNCELLEME 29.06.2022 16:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Son günlerde dolardaki düşüşle birlikte altının gram fiyatının 1.050 liralardan 970 liralara gevşemesi sonrası altın yatırımcıları ve düğün hazırlığı yapan vatandaşlar, bu düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirerek kuyumculara akın etti.

Yaşanan bu düşüş sonrası Trabzon’da kuyumcularda belirgin bir hareketlenme gözlenirken, gram altının yaklaşık 20 günlük bir aranın ardından 1.000 liranın altına kadar gerileyerek 970 lira seviyelerine gelmesi özellikle düğün yapacak olanları, kuyumculara yönlendirdi.

Özellikle düğün mevsimi olması ve Arap turistlerin bölgeye gelmeye başlamasının altın satışlarını olumlu yönde etkileyeceğini belirten Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, altının gram fiyatının dolar fiyatında bir gerileme olması halinde daha da düşeceğini söyledi.

MÜŞTERİLERİMİZ İKİ GÜNDÜR ARTTI

Yazıcı, dolarda geçen ay yaşanan yükseliş sonrası altının gram fiyatının da paralel olarak yukarı gittiğini hatırlatarak “Bu aralar ani çıkışın belli bir zaman sonra bir dönüşü olduğunda piyasalar bir nebze de olsa panikliyor. Özellikle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) döviz kararı sonrası bir panik havası ve sonrasında dolarda bir düşüş oldu. Haliyle bunun gram altına da yansıması oldu. Altının gram fiyatı bin 50 liralardan 970 liraya gevşeyince bizim de iki gündür müşterilerimiz arttı.

Trabzon’umuzda düğün sezonu Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında. Şu an itibariyle hazırlıklarımız geçen dönemden pandeminin sonrasında yaza çok umutlu girdik, hazırlıklarımızı yaptık. Güzel de işlerimiz oluyor. Gurbetçiler de gelmeye başlarsa onların hareketliği ile yazı güzel geçireceğimizi düşünüyoruz.

YASAĞIN KALDIRILMASI OLUMLU OLDU

Trabzon’a Araplar’ın gelmeye başlaması ve Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye seyahat yasağını kaldırması Trabzon’a çok olumlu yansımaları oluyor. Turizm anlamında ulaşım anlamında araç kiralamada, otellerde, kafelerde muazzam bir yoğunluk var. Bunun yansıması bize yılbaşına kadar olabileceğini düşünüyorum. Diğer piyasaların hareketlenmesi eylül ayından sonra Arap turist çekildikten sonra yerli turistin ve yerli müşterilerimizin alışveriş yapacağını öngörüyoruz.” dedi.

Şu an düğün zamanı, düğün mevsimi yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın gelmeye başlamasıyla ufaktan da olsa bir hareketlenme başladı." diye konuştu.

 

 

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 3
  • 1907 1 yıl önce Şikayet Et
    İşler artar tabi çünkü altın ucuz
    Cevapla
  • 1907 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki insan altınları şuan ucuza alıyorlar. Gram 1500 olunca ne olacak
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    eskisehirde açız diye bağıranlar bu gün kuyumcuların önünde yağ kuyruğu gibi sıra olmuşlar yazıllarolsun
    Cevapla