Çin'den benzin ve motorinde indirim kararı

Çin hükümeti, petrol fiyatının 130 doları aşması halinde, akaryakıt fiyatlarının artmaması için sübvanse edileceğini duyurdu. Ayrıca benzin ve motorinin perakende fiyatlarında bugünden itibaren indirim yapma kararı aldı

GİRİŞ 29.06.2022 14:09 GÜNCELLEME 29.06.2022 15:05
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Çin hükümeti, rafine edilmiş petrol ürünlerinin güvenli ve istikrarlı şekilde arzını sağlamak, reel ekonominin işletme maliyetlerini azaltmak ve tüketicilerin üzerindeki yükü hafifletmek için akaryakıt fiyatlarının sübvanse edileceğini bildirdi.

Uluslararası piyasadaki ham petrol fiyatlarının, rafine petrol fiyatlarına ilişkin ulusal düzenlemenin üst sınırını aşması, yani varil başına 130 doların üzerine çıkması durumunda rafineriler için aşamalı fiyat sübvansiyonu uygulanması kararlaştırıldı.

Mevcut fiyatlandırma mekanizmasına göre, uluslararası ham petrol fiyatları ton başına 50 yuandan (7,4 dolar) fazla değişirse ve 10 iş günü boyunca bu seviyede kalırsa, Çin'de rafine edilmiş petrol ürünlerinin fiyatları buna göre yeniden ayarlanacak.

BRENT PETROL 113 DOLAR

Ayrıca Çin, benzin ve motorinin perakende fiyatlarında bugünden itibaren indirim yapma kararı aldı.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonuna göre, benzin fiyatları ton başına 320 yuan (yaklaşık 47,7 dolar) ve dizel fiyatları ton başına 310 yuan (46,2 dolar) düşecek.

Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 11.55 itibarıyla 113,36 dolar, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 111,42 dolardan alıcı buldu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 44
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    doların gücünü bitireceksin.. işte budur...doların gücünü kır kardeşim. dolar yerinde sayar altın yükselir. dolar düşer petrol yükselir..burada oyun içinde oyun var...vergi alacağız diye devletler maalesef petrolü altını faizi frenlemiyor..düşür faizi dolari altını faizi..nasıl olacak bilsem reis yada bakan olurdum..düşüren ülkeleri ornek alalım..sekiz liralık benzin 28 lira kaç kat yahu..asgari ücret 200 dolara
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş.... her yerde ekonomik kriz var... Ve daha kötüsü... Bu daha iyi günlerimiz... Allah yardımcımız olsun...
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin'e gitmek ister misin?
    Cevapla
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyemde ne zaman düşecek mazot
    Cevapla
  • Nasihat 1 yıl önce Şikayet Et
    Piyasadan haberiniz yok Almanya'da da hep fulluyordum şimdi yarım depo alıyorum un yok makarna yok şeker yok gıda yoksa hayat yok anlayan anladı vesselam bre
    Cevapla
  • Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Mert kardeş hayal dünyasında yaşamayı bırak.benim oğlum almanya nürnbergde okuyor.canım patates kızartmadı çekti.yağın her çeşitini aradım.hiçbir dükkanda bulamadım dedi.orası alice nin harikalar dünyası değil canım.uyan
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş Almanya’nın neresindesin gel benim markette Makarna Un Yağ var Almanya’nın İslamabad şehrinde kalıyorsun galiba.
    Cevapla
  • Veys 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye deki çapulcuların peşinden gidenlerede yaz biz söylüyoruz anlamıyorlar. Siha sezgin, canan, ipli liyakatin dibi lütfü kadroları gelecek bunların cebine para koyacakmış :))
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya cin iran batsin der iken butun dunya usa gazina geldi birlik batacak galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle