Rusya'ya yeni yaptırım kararı: 'Altın' darbe!

ABD Hazine Bakanlığı, G7 Liderler Zirvesi'nde belirlenen taahhütler doğrultusunda Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları açıkladı

Rusya'ya yeni yaptırım kararı: 'Altın' darbe!
Rusya'ya yeni yaptırım kararı: 'Altın' darbe!
GİRİŞ 28.06.2022 19:25 GÜNCELLEME 28.06.2022 20:40
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD yönetimi, Rusya'nın savunma sanayisini hedef alan yeni yaptırımlar açıklarken, Rus altınının ithalatına yasak getirdi.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD'nin G7 taahhütlerini uyguladığı belirtildi.

Açıklamada, Rusya'nın savunma, sanayi, teknoloji ve imalat sektörlerinin temel taşı olan devlet kurumu Rostec dahil Rus savunma sanayi için kritik öneme sahip 70 kuruluş ile 29 kişinin yaptırım listesine alındığı aktarıldı.

Rostec'in yönetimi altında çok çeşitli sektörlerden 800'den fazla kuruluş bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, Rostec'in ülkenin teknolojik, havacılık ve askeri-endüstriyel uzmanlığını pekiştirmek için kurulmuş büyük bir devlet kuruluşu olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Rusya'nın MiG ve Sukhoi uçaklarının üreticisi olan ve çoğunluğu Rostec'e ait United Aircraft Corporation'ın da yaptırım listesine eklendiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisinin (OFAC) Rus altınının ABD'ye ithalatını yasakladığı bildirildi.

Rusya'nın kritik mal ve teknoloji edinme çabalarını engellenmesinde finans kurumları ve özel sektörün kilit rol oynamaya devam ettiğine işaret edilen açıklamada, Mali Suçları Araştırma Ağı'nın (FinCEN) ABD Ticaret Bakanlığı Sanayi ve Güvenlik Bürosu ile ortak bir uyarı yayımlayarak Rusya ve Belarus'un ihracat kontrollerinde kaçmasına karşı "teyakkuz" tavsiyesinde bulunduğu aktarıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığının da 45 kuruluş ve 29 kişiye yaptırım uygulayacağı belirtilen açıklamada, yaptırım uygulanacak kuruluşlar arasında Ukrayna'da insan hakları ihlallerinde bulunduğu gerekçesiyle Rus askeri birimleri ile Rusya Federal Güvenlik Servisinin yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, Dışişleri Bakanlığının Ukrayna'nın egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve siyasi bağımsızlığını tehdit ettiğine inanılan 500'den fazla Rus askeri subayı ve yetkilisine vize kısıtlaması getireceği de belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşına yanıt olarak ciddi ek yaptırımlar uygulamak için ortaklarımız ve müttefiklerimizle çalışma taahhüdümüzü bir kez daha teyit ediyoruz." ifadesini kullandı.

G7 üyelerinin kapsamlı taahhütleri ve eylemlerinin Rus ordusu için kritik olan teknolojiye erişimini daha da engellediğine işaret eden Yellen, Rusya'nın savunma sanayisini hedef alan yaptırımların ülkenin kabiliyetlerini azaltacağını ve Ukrayna'ya karşı savaşını daha da zorlaştıracağını kaydetti.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 21
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Çini ve etkisindeki ülkeleri ikna edip abd nin borsasını face youtube twitter ve vb. lerini engellese ülkelrinde Abd ye atacağı bombalardan daha etkili olur
    Cevapla
  • tamer 1 yıl önce Şikayet Et
    rusyayı savaşa zorluyorlar bu savaşın kazananı olmaz olmayacak rusyaya ambargo ancak az gelişmiş enerjide dışa bağımlı gıdada dışa bağımlı ülkeleri etkiler gıdaya erişim zorlaşır açlık olur masumlar ölür buna sessiz mi kalacağız Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek; Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek
    Cevapla
  • Bir Dost 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusyada enerji, buğday ve yağ olduktan sonra kimse belini bükemez. Hiç olmadı her gün un helvası yerler yine aç kalmazlar. Ya Avrupa ne yapsın?
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle san paran olsa neye yarar adam benim paramı kullanma rezerv para olarak diyor temerrüte düştü rusya parasını kullanamıyor ab ve amerika hala dünyanın tek egemenleridir unutmayın bunu.
    Cevapla
  • Tepsiyuvarlak 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd de sözde İrana boykot koymuştu, kendisi tocaretine devam ediyordu, diğerlerine uygulattiriyordu. Bu da öyle olur. Ya da Rusya bir ulke üzerinden satmaya devam eder, geçmişte, ucak krizinde, Iran uzerinden bizden tarım ürünü aldığı gibi
    Cevapla
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya dahada güçlenir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle