1 milyar dolar değerinde! 8 yeni kuyu daha açılacak

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 1 milyar dolar değerinde rezerv bulunduğu hesaplanan 2 kuyuda petrol çıkarma çalışmaları sürüyor. TPAO'nun, mahallede 8 yeni kuyu açacağı belirtildi.

1 milyar dolar değerinde! 8 yeni kuyu daha açılacak
1 milyar dolar değerinde! 8 yeni kuyu daha açılacak
GİRİŞ 28.06.2022 11:20 GÜNCELLEME 28.06.2022 12:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kentte 1998'deki Ceyhan depremi sonrası ilçeye bağlı Soysallı Mahallesi'nde yer altı suyuna petrol karıştı. O dönem yapılan kuyu çalışmaları sonuçsuz kaldı. 2 yıl önce bölgede petrol aramaya başlayan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), 425 metre ve 358 metrede iki kuyuda petrol buldu. 'Çukurova-1' ve 'Çukurova-2' ismi verilen araştırma sahasına açılan kuyulardan petrol çıkaran ve günlük 2-3 tanker sevkiyatı yapan TPAO'nun, mahallede 8 yeni kuyu açacağı belirtildi. Kuyular için yeni yollar açıldığı ve Mud-Pit havuzunun da kurulduğu görüldü.

'1 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kuyulardaki petrol rezervinin 1 milyar dolar değerinde olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Adana'da petrol arama çalışması yaptığımız 2 kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. Birisi 425 metre, diğeri 358 metre derinlikte elde ettiğimiz ekonomik değere sahip petrolün rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. Aynı sahada 8 yeni kuyu daha açarak, toplam 10 kuyuda üretime geçecek şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu gayretlerimiz neticesinde son 5 yılda ülkemizin yurt içi petrol üretimini günlük 37 bin varilden 60 bin varile yükseltmeyi başardık" dedi.



Öte yandan ilerleyen yıllarda yapımı tamamlandığında bölgeyi enerji ve plastik üssü haline getirecek Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ile kuyuların arasında 42 kilometre mesafe bulunuyor. 

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • derinsu 1 yıl önce Şikayet Et
    urfa diyarbakir sinirinda da arayin. mutlaka vardir
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp bunlari da kapatir.
    Cevapla
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Emeği geçenlerden Allah razı olsun
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarih bize gerçeği hep anlattı anlatıyor anlatacak. Küfür şirketlerine para verildi petrol bulmaları için ve buldular. Ne dediler bulduktan sonra burada petrol yok. Halbuki var. Bu şirketler ve bu şirketlere kananlar cezasını çekmeli. Başta cumhuriyet halk partisi güzel ülkemizin en büyük düşmanı olduğunu düşünüyorum. Hep geleceğimizi engellediler. Güçlü Türkiye güçlü Müslüman Millet hiç istemediler. Hep azınlıkları iktidar yaptılar. Recep Tayyip Erdoğan ve İnternet teknoloji bize rahmet olmuştur.
    Cevapla
  • Molla Kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    Kazma kürek , su kuyusu açar gibi açsak nerede ise petrol çıkıyor.
    Cevapla