Protestoların sürdüğü Ekvador'da benzin fiyatları düşürüldü

Ekvador Cumhurbaşkanı Guillermo Lasso, benzin fiyatlarında taleplerin altında kalan bir indirim yapıldığını duyurdu.

Protestoların sürdüğü Ekvador'da benzin fiyatları düşürüldü
Protestoların sürdüğü Ekvador'da benzin fiyatları düşürüldü
GİRİŞ 27.06.2022 23:26 GÜNCELLEME 27.06.2022 23:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ekvador Yerli Milliyetler Konfederasyonunca (Conaie) 2,55'ten 2,10 dolara düşürülmesi talep edilen benzin fiyatı, galon başına 10 sent azaltıldı.

Yakıt fiyatlarının "çatışmayı sürdüren temel problem haline geldiğini" belirten Lasso, "Diyalog isteyen Ekvadorlular elini uzatan bir hükümet bulacak, şiddet ve terör isteyenler ise hukukla karşı karşıya kalacak." dedi.

Yaklaşık 2 haftadır gösteri yapılıyor

Ekvador'da başta yerliler olmak üzere binlerce kişi, eğitime daha fazla bütçe ayrılması, akaryakıt fiyatlarının düşürülmesi ve tarım ürünleri fiyatlarının kontrol altına alınması gibi taleplerle yaklaşık 2 haftadır gösteri düzenliyor.

Lasso hükümetine karşı düzenlenen protestolarda şimdiye kadar 5 protestocunun öldüğü, 18'i ağır 200'den fazla göstericinin yaralandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Lasso ise gösterileri, hükümetine yönelik darbe girişimi olarak değerlendiriyor.

Ülkede protestolar nedeniyle 18 Haziran'da 6 kentte uygulamaya konulan olağanüstü hal dün kaldırılmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bravo adamlara 10 cent için haklarını koruyorlar. bizimkiler lira lira (aslında milyon lira) zam yapıyorlar tık yok.
    Cevapla
  • mehmet007 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde daha ucuz çünkü hükümet sübvanse ediyor mesala almanyada 2,40 küsur euro ve bu almanlara göre çok pahalı ama sıkıntıyı biliyorlar !dünyada bütün alıcı devletler petrolu aynı fiyata satın alır
    Cevapla
  • Attila 1 yıl önce Şikayet Et
    Ortalama maaşların 2000 euro, karı-koca çalışırsa 4000 euro kazanılan yerde 2.40 euro pahalı falan değil. Olsa olsa alman cimriliğidir. Almanlar Avrupa'daki en pinti ülkelerden biridir. Bizim alamancılar da onlara çekmiş tabi.
    Cevapla
  • Yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçma sapan yorum yapma kardeşim. 2.40 euro onlara göre pahalıymış. 30 liraya yakıt alıyoruz. En az 15 lira indirim gelmesi gerekiyor. Dolar ve petrol düştü. Gelen indirim 2.5 lira. Vicdan kabul etmez bunu
    Cevapla