Tarih belli oldu! Asgari Ücret komisyonu toplanıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla 29 Haziran Çarşamba günü toplanacak.

GİRİŞ 27.06.2022 23:28 GÜNCELLEME 28.06.2022 01:11
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ'i ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu (TİSK) 29 Haziran Çarşamba günü toplantıya davet etti.

İşçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyon, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artış için toplanacak.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 4 BİN 253 LİRA

2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 5 bin 879 lira 70 kuruş düzeyinde. Bunun 5 bin 4 lirasını brüt asgari ücret, 775 lira 62 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 100 lira 8 kuruşunu ise işveren işsizlik sigorta fonu kalemi oluşturuyor.

ERDOĞAN: "ÇALIŞMAYI HAFTA SONUNA VARMADAN BİTİRECEKLER"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim" bilgisini paylaşarak, "Çalışma Bakanım, Asgari Ücret Tespit Komisyonuyla bir araya gelecekler ve bu çalışmayı da bu hafta sonuna varmadan inşallah bitirecekler." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • İsmayil 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden avrupa bize ucuz diye urun sipari ederdi simdi bizde daha pahali ,gecen yildan bu yana sanayi gazi %250 elektrik %200 akaryakit %350 artti biz nasil rekabet edelim
    Cevapla
  • Zaragoza 1 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücrette zam 6 bin tl olacak
    Cevapla
  • İsveren 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden surekli patron cok kazaniyor diyorsunuz ,valla bizler herkes ekmek yesin derdindeyiz ama siz halen patron cok kazaniyor yok doymuyor yok haketmiyor ,kazanma isi eskidendi simdi kazanc %15 lere kadar dustü maliyetler boyle devam ederse kapatacagim sonra dersiniz yine doydu bilmem ne falan ,valla beim param cok siz kendinizi dusunmuyorsaniz ben ne yapabilirim
    Cevapla
  • İsmail K. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne komisyonmuş acıklama geciktikce. DOLAR ($). Yükseliyor. fiatlar artsın devlet zarar etsin diye karşı mücadele var.
    Cevapla
  • Antepli Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    İşveren kazanmasa pazar günü maaşın yüzde 10 mesai vermez geçin bunları bir işçi 10 saat çalışıyor 9 saati patrona bir saati işçiye
    Cevapla
  • ABDÜLHAMİD HAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi de iş veren bu zamlarla işçi çıkaracak derler bırakın bu lafları iş veren zaten kazandı kazanacağını devlet destekledi kaç zamandır onu neden söylemiyor iş veren , iş veren adaletsiz olmuş
    Cevapla
  • Mega 1 yıl önce Şikayet Et
    İşveren işçinin kira elektrik doğalgaz faturasını karşılasın o zaman zam istemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle