Çevre kirliliğine neden olan altın madeninin faaliyetleri durduruldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erzincan'ın İliç ilçesinde çevre kirliliğine neden olan madenin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı.

GİRİŞ 27.06.2022 16:20 GÜNCELLEME 27.06.2022 16:50
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı "Erzincan İliç’te boru hatlarındaki arıza nedeniyle çevre kirliliğine neden olan altın madeninin faaliyetini durduruyoruz. İlave çevresel iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı Bakanlığımız Denetim ekiplerince tespit edilene kadar tesisin çalışmasına izin verilmeyecek." dedi.

İşletmenin solüsyon boru hatlarında 21.06.2022 tarihinde yaşanan arıza neticesinde meydana gelen Çevre Kanunu’na istinaden Bakanlığa bağlı Çevre Denetim Ekipleri bölgeye sevk edilmiş ve “en üst sınır” olan 16 Milyon 441 Bin Türk Lirası idari para cezası uygulanmıştı. Gerekli adli soruşturmanın yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunulmuştu.

BAKANLIK EKİPLERİNCE ANALİZ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bakanlık gözetiminde gerçekleştirilen acil müdahale sonrası temizleme çalışmalarının yeterli olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla Çevre Laboratuvarı tarafından alınan 27 adet numunenin analizleri sürdürülüyor.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANANA KADAR TESİSİN FAALİYET GÖSTERMESİNE İZİN VERİLMEYECEK

Öte yandan benzeri olayların yaşanmaması için ilave çevresel iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı Bakanlık denetim ekiplerince tespit edilene kadar tesisin faaliyet göstermesine müsaade edilmeyecek.

Bakanlık, firmaya 2872 sayılı Çevre Kanunu’na istinaden “en üst sınır” olan 16 Milyon 441 Bin Türk Lirası idari para cezası uygulamış ve gerekli analizleri yapmak üzere numuneler toplamıştı.

KAYNAK: DHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 64
  • alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Firma abd firması yabancılara değerli maden çıkarım izni verilmemeli ..
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüh şimdi madeni durdurulan zat zarara girdim deyip yarında siyasi yönetimden yardım talep etmesin inşallah garanti bunda yoktur.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık günah el insaf Fırat nehrinin kaynağının başlama yerleri oralar
    Cevapla
  • Faruk uçar 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun halkı hiçe saydınız şimdi başınıza çarpın daha ağır konuşacağım ama engel var kimler izin verdiyse firmaya
    Cevapla
  • Hep Böyle Oldu 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletin gazını almak için durdurulur; birkaç gün sonra olay unutulup bir kaç kişi de mani yöntemiyle ikna edildikten sonra sessiz sedasız yine açılır.
    Cevapla
  • ... 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayır açılmaz CHP olsaydı yapardı belki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle