Tokyo'da vatandaşlara öğleden sonra ışıkların kapatılması için uyarı yapıldı

Sıcaklıkların artmasıyla bilirlikte klima kullanımının artması üzerine Tokyo'da vatandaşlara 15.00-18.00 arasında gereksiz ışıkların kapatılması çağırısı yapıldı.

Tokyo'da vatandaşlara öğleden sonra ışıkların kapatılması için uyarı yapıldı
Tokyo'da vatandaşlara öğleden sonra ışıkların kapatılması için uyarı yapıldı
GİRİŞ 27.06.2022 13:20 GÜNCELLEME 27.06.2022 13:24

Japonyo'da Tokyo ve çevre illerde 40 santigrat dereceyi bulan sıcaklıkların yaşanması üzerine vatandaşlar klimalara yüklendi. Ancak fazla klima kullanımının Tokyo'nun elektrik sistemi üzerine çok fazla yük bindirmesinden dolayı Japon hükümeti Pazar günü ilk kez güç kullanımı uyarısı yayınladı.

Japonya, Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, Tokyo Electric Power Co.'nun hizmet bölgesindeki vatandaşlara 15.00 ile 18.00 arasında talebin yoğun olduğu dönemde gereksiz ışıkların kapatılması da dahil olmak üzere ek önlemler alarak elektrik tasarrufu yapması çağırısında bulundu.

Çağrı, yedek güç kaynağı kapasite oranının yüzde 5'in altına düşmesinden sonra geldi. İstikrarlı elektrik iletimi için gereken en düşük seviyenin yüzde 3 olduğu söyleniyor.

Ancak bakanlık enerji tasarrufu uyarısına rağmen artan sıcak çarpması riski nedeniyle vatandaşları klima kullanımı için teşvik ediyor.

Bakanlığa göre, TEPCO'nun Tokyo ve sekiz yakın ili kapsayan hizmet bölgesinde, Pazartesi günü enerji kaynağındaki kapasite oranının 16:00-16:30 saatleri arasında yüzde 4,7 olacağı, 16:30-17:00 arasında ise yüzde 3,7'ye düşeceği tahmin ediliyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar