Erdoğan müjdesini vermişti: 4 milyon haneye 15 milyar lira destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "Türkiye Aile Destek Programı" başvuruları bugün başlıyor. 4 milyon haneye 15 milyar lira destek verilecek.

GİRİŞ 27.06.2022 08:08 GÜNCELLEME 27.06.2022 09:13
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 50'ye yakın düzenli sosyal yardım programları var. Devlet, sosyal yardım şemsiyesini genişletti. Milyonlarca ihtiyaç sahibinin dört gözle beklediği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği 15 milyar liralık 'Türkiye Aile Destek Programı' başvuruları bugün başlıyor.

Mevcut sosyal yardım yararlanıcıları yoksulluğun yanında başkaca dezavantajları da olan gruplardı, bu paketle ekstra bir dezavantaja gerek kalmaksızın, sosyoekonomik düzeyi belirlenenin altında olan vatandaşlara da sosyal yardım desteği sağlanacak.

Türkiye Aile Destek Programı'nın detayları belli oldu. Devletin verdiği aile desteği ile ilgili merak edilen soruların yanıtları şöyle:

DESTEKTEN KİMLER FAYDALANACAK?

İhtiyaç sahibi herkes destekten yaralanacak. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da destekten faydalanacak.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Başvurular e devlet üzerinden alınacak. E-devlet kullanmayan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına(SYDV) ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvurusunu yapabilecek.

DESTEK KAÇ KEZ VERİLECEK?

Destek 12 ay boyunca düzenli olarak verilecek.

DESTEK MİKTARI NE KADAR?

Hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmiş olacak.

İLK DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Türkiye Aile Destek Programı ilk destek ödemesi Kurban Bayramı öncesi verilecek.

VEFAT YARDIMI ALACAKLAR

Sosyal yardım faydalanıcılarına yönelik Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez vefat yardımı uygulaması başlatıldı. 15 Nisan 2022 ve sonrasında vefat eden yakınlar için 750 TL nakdi destek verilecek.

Başvuru sonucu ödemeler 1 ay içerisinde yapılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız belediyelerden her hafta vefat listesini alıyor. Öte yandan vatandaşlar ayrıca Ölüm Belgesi ile de bizzat başvurabiliyor.

EVDE BAKIM YARDIMI ALANLARA DA ELEKTRİK DESTEĞİ

Aile destek programı ile gelir dağılımı eşitliğini sağlamak için sosyo-ekonomik durumu zayıf olan 4 milyon haneye destek verilecek. Hükümet bu destek programı dışında ihtiyaç sahiplerine çeşitli destekler veriyor. Elektrikten doğalgaza 50 kalemde ihtiyaç sahiplerine destek veriliyor. 2021'de 97,8 milyar TL sosyal destek verildi.

Cihaza bağımlı yaşayan hastalara da elektrik tüketim desteği veriliyor. Bu destekten Kronik hastalık nedeniyle elektrikli tıbbi cihaz kullanan ihtiyaç sahipleri faydalanabilir. Yeni yapılan düzenleme ile kapsam ciddi şekilde genişletildi. Eskiden Evde Bakım Yardımı alanlar bu destekten faydalanamıyordu. Bu da kapsamı çok kısıtlı hale getiriyordu.

Artık Evde Bakım Yardımı alan engelliler de bu destekten faydalanabilecek. Yeni uygulama ile ihtiyaç sahibi, cihaza bağımlı hasta vatandaşlara Elektrik Tüketim Desteği yüzde 100 artırımlı olarak veriliyor. Cihaza bağımlı kronik hasta ihtiyaç sahiplerine hanedeki kişi sayısına göre 216 TL yerine 432 TL'ye kadar elektrik tüketim desteği sağlanıyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • Ali Baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Teala dilediğime rızkı bol verir dilediğime kısarim buyuruyor Kur'an'ı Kerim'de .Dünyada fakir de olacak zengin de.Adem aleyhisselamdan bugüne kadar bu böyle bundan sonra da böyle dünyanın düzenini bu şekilde yaratmış. Fakir olmasa zenginin işini kim yapacak.Zekatı farz kılmış .Fakire verin diyor.Herhalde fakiri de halk edecek.Aklınız kıt kalkıp yorum yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT mağdurları seçimden önce EYT müjdesi bekliyor.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin...
    Cevapla
  • hızır 1 yıl önce Şikayet Et
    böyle dağıtacağına belediyelerde kadro verdim deyip de 696 khk lı işçilere asıl kadrolarını ver.
    Cevapla
  • vaybe 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu hani batı biz kıskanıyordu hani biz dünyanın şöyle ekonomisiydik böyle ekonıomisiydik.kişi başı milli gelir şu kadardı millet varlık içinde boğuluyordu.yahu varlık içinde olan millete para desteğimi olurmuş milletin ihtiyacı yokki paraya millet bolluk refah içinde akp döneminde.demekki böyle değilki millete para yardımı yapılıyor yani millet paraya muhtaç.ama millet nedense para yardımı yapana teşekkür ediyor ama kendisini bu duruma düşürdükleri için eleştirmiyor.tuhaf bir millet.önce düşürüp sonra yardım etmek lütuf değilki.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Gel de anlat bunu kıt akıllılara.
    Cevapla
  • TÜRKEŞÇİ 1 yıl önce Şikayet Et
    HEYKEL YAPSA DAHA İYİDİR demi. chp olsa iki heykel diker inönü misali 1943 de 1.3 milyon dolara kendi heykelini yaptırıp dikmesi misali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle