Hak-İş Genel Başkanından asgari ücret çağrısı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanmasını ve gerçekleşen kayıpların da telafi edilerek yükseltilmesini talep ediyoruz” dedi.

Hak-İş Genel Başkanından asgari ücret çağrısı
Hak-İş Genel Başkanından asgari ücret çağrısı
GİRİŞ 26.06.2022 23:17 GÜNCELLEME 26.06.2022 23:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası İstanbul 3 No'lu İETT Şubesinin 7. Genel Kurulu, İstanbul Kartal'da gerçekleştirildi. Programa Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve sendika üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını Hak-İş Genel Başkanı Arslan'ın yaptığı genel kurulda çalışma hayatı, gündeme ilişkin değerlendirmeler ve sorunlara yönelik çözüm önerileri görüşüldü. Arslan, artış gösteren enflasyona karşı temmuz ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonunun toplanması ve gerekli iyileştirmelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Genel kurul sonrası konuşan Hak-İş Genel Başkanı Arslan, “Aralık ayında asgari ücrete yapılan zam gerçekten enflasyon değerinin üzerindeydi. Maalesef ocak ayından bu yana meydana gelen yüksek enflasyon, fiyat artışlarının kontrol edilememesi, Ukrayna savaşı, pandemi sonrasında yaşananlar gibi sorunlar asgari ücreti sembolik hale getirdi. Bu sebeple bizler vakit kaybetmeden temmuz ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonunun toplanmasını ve ücretlilerin gerçekleşen kayıplarının da telafi edilerek yükseltilmesini talep ediyoruz. Tabii sadece asgari ücretin değil, tüm ücretlilerin, emeklilerin de ücretlerinde bir artış yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu şekilde yüksek enflasyonun getirdiği hayat pahalılığını ortadan kaldırmamız gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ücretlileri enflasyona karşı ezdirmeyeceği taahhüdünü biliyoruz. Bizler de Hak-İş olarak toplu sözleşme yapılsın, yapılmasın bütün çalışanlar için bir iyileştirme yapılmasını arzu ediyoruz. Aksi halde toplumsal barışı sağlamamız zor olabilir. Yüksek bir enflasyon var. Ücretler sembolik hale geldi. Bunu ortadan kaldıracak köklü değişikliklere ihtiyaç var" diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretteki artista esnafın artan prim yukunu kim karşılayacak bunu dusunen yok. ödenemeyen sosyal güvenlik primleri ne olacak
    Cevapla
  • Ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    Sendika piyasasının işçisine en düşük değerden ücret talep eden sendikası resmen işçi düşmanı
    Cevapla
  • Fatih... 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT hakkında dillendirin...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hak-İş sana hakkımızı helal etmiyoruz!.. Hak savunacak diye çalışanı mağdur ve yokluğa mahkum etmekten öte geçemeyen sendika sömürü merkezinin ta kendisidir!..
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda işçilerin hakkı için bütün sene parmak kıpırdatmazlar, hükümet işini yapınca bunlarda çalışıyormuş gibi görünmek için hemen basına demeç verirler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle