Fransa'da 3 büyük enerji şirketinden halka enerji tüketimini azaltma çağrısı

Fransa'da 3 büyük enerji şirketlerinden TotalEnergies, EDF ve Engie, Fransızlara enerji tüketimlerini "derhal" azaltma çağrısında bulundu.

Fransa'da 3 büyük enerji şirketinden halka enerji tüketimini azaltma çağrısı
Fransa'da 3 büyük enerji şirketinden halka enerji tüketimini azaltma çağrısı
GİRİŞ 26.06.2022 22:49 GÜNCELLEME 26.06.2022 22:54
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

TotalEnergies, EDF ve Engie şirketlerinin yöneticilerinin, Journal Du Dimanche gazetesinde yayımlanan ortak bildiride, Fransa dahil Avrupa enerji sisteminde aylardır ciddi sorunlar yaşandığı, bazı ülkelere doğru Rus gazının boru hattıyla teslimatının ciddi şekilde azaldığı ve Avrupa düzeyindeki gaz stoku bakımından alarm seviyesinin yüksek olduğu kaydedildi.

Bildiride, bazı Avrupa ülkelerinde halihazırda sert tedbirler alınmasının yanı sıra iklim koşullarının ve kuraklığın hidrolik enerji üretimine etkisine değinildi.

"Bu sorunların doğurduğu fiyat artışı sosyal ve politik uyumumuzu tehdit ediyor ve ailelerin alım gücünü çok fazla etkiliyor." ifadesine yer verilen bildiride, "en iyi enerjinin, tüketilmeyen enerji" olduğu vurgulandı.

Üç enerji şirketinin yöneticileri bildiride, "Her birimizin, her tüketicinin, her şirketin davranışını değiştirmesi ve enerji, elektrik, gaz ve petrol ürünleri tüketimini derhal sınırlaması için farkındalığın yanı sıra toplu ve bireysel eylem çağrısında bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bildiride, "Bu yaz harekete geçmek, gelecek kışa karşı daha hazırlıklı olmamızı ve özellikle gaz rezervlerimizi korumamızı sağlayacaktır." değerlendirmesine yer verilirken enerji verimliliğine ilişkin büyük program başlatılmasının ve ulusal düzeyde israfla mücadelenin gerekliliğine dikkat çekildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Ikinci dünya savaşı ile Süper güç haline gelip yeni dünya düzen kurucu aktörler Almanya öncülüğündeki Ab nin hazinesine göz dikmiş durumdalar çünkü şuan Ab nin kasası full dolu buda iki süper gücün iştahını kabartıyor)))
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Kışın donmayı hakettiniz siz.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıık, yardım edek mi la
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHU TEALA C.C.HU..siz kafir yoplulugu kan emici yarasaları daha beter eder İNŞALLAH bunca mazlum müslümanın kanları var elinizde..
    Cevapla
  • Zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu da büyük oyunun bir parcasi. 2030 yilina kardar insanlari pandemilerle savaslarla ve korkutarak azalmalari icin ugras verecekler, plan böyle Billy babalari öyle istiyor. Bir gün herkes gercek oyunu anlayacak ama cok gec olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle