Firma suçunu kabul etti: Mama fiyatlarına müdahale edildiği ortaya çıktı

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, mama fiyatlarına müdahale yapıldığını açıkladı. Küle, firmanın ihlali kabul ettiğini söyledi.

GİRİŞ 26.06.2022 16:59 GÜNCELLEME 26.06.2022 17:24
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Mamada fiyatlara müdahale edildiği ortaya çıktı. Bunu cuma günü Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle ilk kez açıkladı. Küle, “Mama sektöründe soruşturmaya devam ettiğimiz teşebbüs uzlaşma başvurusu yaptı. İhlali kabul etti” dedi. 

'FİRMA KABUL ETTİ'

Küle, “Oradaki ihlal yeniden satış fiyatının tespitiydi. Satış noktalarında fiyatlara müdahale etmemesi gerekir. Firma bunu kabul etti. Kendisine uzlaşma oranını tebliğ ettik haber bekliyoruz. Oranımızı kabul ederlerse dosyayı sonlandırmış olacağız” ifadelerini kullanmıştı.  

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, mama fiyatlarında yapılan müdahaleyi ve vatandaşların ne yapması gerektiğini anlattı.

Ağaoğlu şu ifadeleri kullandı: 

“Birtakım firmalar tam rekabet ortamında nedense mücadele etmek istemiyorlar, kolayı buluyorlar. Aralarında anlaşıp piyasayı birlikte belirliyorlar. Bazen de tedarikçi firma kendi satış noktalarına müdahale ediyor. A firması daha önceki fiyattan aldığı ürünü rafında ucuz satarken yeni fiyatla zamlanmış alan B firması ben nasıl bu fiyattan satacağım diyor. 

Tüketicinin sigortası olan rekabet ortamını ihlal ediyorlar. Daha önce bunu bankalarda görmüştük. En son zincir marketlerde gördük. Kira fiyatları arttı, şimdi ekmek fiyatları artıyor unla da oynuyorlar. Unla ilgili soruşturma da devam ediyor. Yumurta fiyatları bir ara çok uçtu. Rekabet Kurumu devreye girdi fiyatlar makul seviyeye geldi. 

KAYNAK: CNNTÜRK
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 110
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    hangi firma. halkı dolandıranı halkın bilme hakkı var
    Cevapla
  • Vatandaş? 1 yıl önce Şikayet Et
    Rekabet kurulu ne işe yarar?
    Cevapla
  • BenBüüleBiliyem 1 yıl önce Şikayet Et
    Lafta kalan cezalar yazıp tahsil ETMEMEYE yarar diye biliyorum ben...
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben şahsen bunların canını yakın derim milletin alım gücüne kim ne yapmışsa acımdan cezası çeksin merhamet etmeyene merhamet olmaz zalime merhamet mazluma ihanettir
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    FİRMAYI DERHAL DEVLETLEŞTİRİN ki fiyatları manüple eden TEKELLER fabrika ayarlarına geri dönsün
    Cevapla
  • Lahana 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu durumda ABD bunları bölüyor. Rekabet yok diyerek...siz de bölün firmaları...böylece rekabet çıksın ortaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle