TİM Başkan Vekilliğine Çetin Tecdelioğlu seçildi

TİM Olağan Genel Kurulu sonucunda başkanlığa seçilen Mustafa Gültepe başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Çetin Tecdelioğlu Başkan Vekili olarak seçildi.

TİM Başkan Vekilliğine Çetin Tecdelioğlu seçildi
TİM Başkan Vekilliğine Çetin Tecdelioğlu seçildi
GİRİŞ 25.06.2022 15:56 GÜNCELLEME 25.06.2022 15:56

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili seçilen İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Çetin Tecdelioğlu, "Yeni dönemde yönetim olarak katma değeri yüksek ihracata odaklanıp ihraç birim fiyatının yükselmesini ve ülkemize getirdiğimiz dövizin artmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

İDDMİB'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de ihracatçıların çatı kuruluşu olan TİM, Genel Kurul’un ardından ilk Yönetim Kurulu Toplantısını TİM Başkanı Mustafa Gültepe başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda yeni Yönetim Kurulu’nda görev yapacak Başkan Vekilleri de belirlendi.

TİM'in yeni yönetiminde Başkan Vekilliğine seçilen İDDMİB Başkanı Çetin Tecdelioğlu, ihracatın Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğuna dikkati çekerek, Mustafa Gültepe başkanlığındaki yeni yönetimle birlikte çıtayı daha da yükseğe çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Tecdelioğlu, demir ve demir dışı metaller sektörünü TİM yönetiminde en üst düzeyde temsil etmekten memnuniyet duyduklarını aktararak, bu yıl sonu için koydukları 20 milyar dolar hedefini gerçekleştirerek Türkiye'nin toplam ihracatına en fazla katkıyı sağlamak istediklerini bildirdi.

Tecdelioğlu, ana hedefin Türkiye ihracatının daha da yükselmesi ve özellikle katma değerli ihracatın artırılması olduğunu ifade ederek, "Biz de hem demir ve demir dışı metaller sektörünün hem de ülkemizin toplam ihracatına daha fazla katkı sağlamak adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yeni dönemde yönetim olarak katma değeri yüksek ihracata odaklanıp ihraç birim fiyatının yükselmesini ve ülkemize getirdiğimiz dövizin artmasını sağlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin ihracatta güçlü olduğu pazarlar yanında yeni pazarlara da ulaşması gerektiğini kaydeden Tecdelioğlu, bu anlamda da Türkiye'nin temsil edilebilecek her platformda var olmasını sağlayacaklarını ve ihracat yelpazesini genişleteceklerini belirtti.

Tecdelioğlu, yeni başkan Mustafa Gültepe ve tüm Yönetim Kurulu’na başarılar diledi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.