BDDK'dan ticari kredi açıklaması sonrası döviz ve altında sert düşüş

BDDK'nın TL kredi kullanım düzenlemesi sonrası dolardaki düşüş yüzde 5'e yaklaştı. Gün içinde 17,50 TL olan dolar 16,50 TL'ye kadar düştü.

GİRİŞ 24.06.2022 20:14 GÜNCELLEME 24.06.2022 21:14
Bu Habere 314 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi.

Buna göre Döviz varlıklarının TL karşılığı 15 milyon TL'yi aşmayan şirketlere kredi kullanım durumunda döviz varlıklarını 15 milyon TL üzerine çıkarmama şartı getirildi. 15 milyon TL üzeri döviz nakdi varlığı bulunan şirketler ise bu varlığı aktifinin ya da satış hasılatının yüzde 10'unu aşması durumunda yeni nakdi TL ticari kredi kullanamayacak.

DOLAR, EURO VE ALTINDA SERT DÜŞÜŞ

BDDK'nın TL kredi kullanım düzenlemesi sonrası dolardaki düşüş yüzde 5'e yaklaştı. Gün içinde 17,50 TL olan dolar 16,50 TL'ye kadar düştü. Gram altının fiyatı ise 982 liraya geriledi. Euro ise 18,36 seviyesinden 17,62 seviyesine düştü. 

BDDK'dan finansal istikrarı desteklemek için bir dizi yeni adımBDDK'dan finansal istikrarı desteklemek için bir dizi yeni adım

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 314
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    fırsatcılar düşük faizle esnaf kredisi alıyorlar döviz ve altın alıp ya yastık altı yada bankada kasa kiralıyorlar devlet bankada hesabi olmadığı için bulamıyor
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    kredilerin nereye gittiği belli oldu ucuz kredi al dolara altına yatır çalışmadan büyük paralar kazan
    Cevapla
  • Gül 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat kur korumalı hesapdan çıkıp yastık altına kayarsa hazinede odeyemez
    Cevapla
  • Rüya 1 yıl önce Şikayet Et
    30 liralık mazotla üretip 16 liralık dolarla ihracat yapamazsınız döviz baskı altında tutmayın patlarsa hazine de odeyemez güven vereceksin yoksa herkes dövize koşacak kur korumalı hesapdan çıkıp döviz alacaklar
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Pazartesi dolar 20 lira ihracat ihracat ihracat yapamazsınız 15 liralık dövizle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle