Ayçiçeği, mısır ve soya için gümrük vergisi kararı!

Yağlık ayçiçeği, aspir ve kanola tohumları ile ham ayçiçeği, kanola, aspir, mısır, soya ve palm yağları ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranları geçici olarak bu sene sonuna kadar sıfırlandı.

GİRİŞ 24.06.2022 11:15 GÜNCELLEME 24.06.2022 12:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karadeniz havzasında yaşanılan gelişmeler dikkate alınarak temel gıdalarda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla bazı yağlı tohumlar ile yağların ithalatında düzenlemeye gidildi.

Yağlık ayçiçeği, aspir ve kanola tohumları ile ham ayçiçeği, kanola, aspir, mısır, soya ve palm yağlarında uygulanan gümrük vergisi oranları geçici olarak 31 Aralık 2022 tarihine kadar yüzde 0 olarak uygulanacak.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar suan yurtdisinda daha pahalio yuzden kimse kolay kolay getiremez
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık şimdi üstüne %20 zam yapar fırsatçılara yarada bu iş
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıfır gümrük vergisi, bu gübre ve mazot fiyatlarıyla yerli üretici bunlarla rekabet edemez ve üretimi bırakır diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    vergiyi sıfırla ithalatçıya aktar oh ne güzel memleket. bu uygulamaya göre ayçıçek yağı ucuzlasa iyi diyeceğiz ama oda fahiş şekilde pahalı.
    Cevapla