Son dakika: Fed Başkanı Powell, itiraf etti: Enflasyonu hafife aldık!

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonla mücadele taahhüdünün "koşulsuz" olduğunu ifade etti. Fed'in enflasyonu yanlış değerlendirdiğine yönelik bir soru üzerine Powell, geriye dönüp bakıldığında enflasyonu hafife aldıklarını itiraf etti.

GİRİŞ 24.06.2022 06:56 GÜNCELLEME 24.06.2022 09:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Powell, yarıyıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumunun ikinci gününde Temsilciler Meclisinin Finansal Hizmetler Komitesinde düzenlenen oturuma katıldı.

Komite üyelerinin sorularını yanıtlayan Powell, enflasyonla mücadele taahhüdünün "koşulsuz" olduğunu söyledi.

"İŞSİZLİĞİN YÜKSELME RİSKİ VAR"

Powell, iş gücü piyasasının sürdürülemez derecede ısındığına işaret ederek, sürdürülebilir maksimum istihdama dönülmesine ihtiyaç olduğunu ve bunun için enflasyonun düşürülmesi gerektiğini anlattı.

İş gücü piyasasını etkilemeden enflasyonu düşürmenin çok daha zor hale geldiğine dikkati çeken Powell, enflasyonu kontrol altına alırken güçlü bir iş gücü piyasasına sahip olmanın mümkün olduğunu belirtti.

Powell, "Tarihsel olarak düşük bir seviyeden olsa da işsizliğin yükselme riski var." dedi.

Fed'in "hassas araçlara" sahip olmadığını aktaran Powell, iş kayıplarının olabileceğini kaydetti.

ENFLASYONU HAFİFE ALDIKLARINI KABUL ETTİ

Fed'in enflasyonu yanlış değerlendirdiğine yönelik bir soru üzerine Powell, geriye dönüp bakıldığında enflasyonu hafife aldıklarını, geçici olmadığını dile getirdi.

Powell, her merkez bankasının aynı kararı vermek zorunda kaldığını anımsatarak "Vermemiz gereken karar buydu. Yanlış olabileceğini biliyorduk. Oldukça yanlış görünmeye başladığında, yön değiştirdik." dedi.

Enflasyonun yüzde 2'ye indirilmesi gerektiğini vurgulayan Powell, herhangi bir zafer ilan etmeden önce enflasyonun gerçekten düştüğüne dair kanıt görmek istediklerini ifade etti.

Powell, faiz oranlarını önceki yavaşlamalarda olduğu kadar hızlı düşürmeyeceklerine işaret ederek, "Bence düşürme konusunda isteksiz oluruz." diye konuştu.

Gerçek zamanlı olarak iyi kararlar vermeye çalışacaklarını kaydeden Powell, fiyat istikrarının ekonominin temel taşı olduğunu ve yeniden sağlanması gerektiğini aktardı. Powell, Fed'in enflasyon hedefini yükseltmeyeceğini belirtti.

Resesyonun kaçınılmaz olduğunu düşünmediğini aktaran Powell, büyümenin bu yıl hala güçlü olmasını beklediğini kaydetti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    ters köşe olacaklar faizleri artırdıkları için, bunların dini imanı para faiz lobilerine çalışıyorlar. ilahi adaletin gerçekleşmesi yakındır
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyonun yüklenmesini engellemek için faiz arttırıyorlar. Resesyon riski var ama enflasyona ezilmiyor abdliler. Adamların yıllık enflasyonu%8 bizim %60larda. Faize ezilmiyoruz ama enflasyon eritiyor bizi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz sabır ! Onuda göreceğiz ! Zayıf ve güçsüz devletlerin üzerinden kene gibi geçinerek yaşsmayı başarı diye yıllarca yutturanlar ! Elbetteki, bir gün MAZLUMLARI ahını ödeyecektir !
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah enflasyonun dünya rekoruyla yaşar 10 cente muhtaç kalırsınız...
    Cevapla
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    10 cent yani 1 lira 75 kuruş.adamın yere düşsse eğilip almayacağı parası bile 1,75 yapıyor
    Cevapla
  • cemil 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adama ceza olarak malzemesini kesip yedirdikten sonra vurucular koğuşuna atılma cezası verilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle