Nike, Rusya'dan tamamen çekiliyor

Küresel şirketler Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra bir bir çekilmeye devam ediyor. Son olarak dünyaca ünlü spor giyim şirketi Nike, Rusya'daki operasyonlarını tamamen durdurduğunu açıkladı.

Nike, Rusya'dan tamamen çekiliyor
Nike, Rusya'dan tamamen çekiliyor
GİRİŞ 23.06.2022 15:56 GÜNCELLEME 23.06.2022 16:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD merkezli spor giyim markası Nike, bugün Rusya'daki iş ortaklarına gönderdiği bir e-postada ülkedeki tüm operasyonlarını durduğunu açıkladı. Bu kararla birlikte Nike, Rusya'dan tamamen çekilmiş olacak. 

Rusya'dan kaçan kaçana: Yaptırımların sayısı 10 bini geçtiRusya'dan kaçan kaçana: Yaptırımların sayısı 10 bini geçti

Nike, 3 Mart'ta Ukrayna işgaline tepki olarak Rusya'da işlettiği tüm mağazalarındaki operasyonları geçici olarak askıya alacağını ve halen açık olan mağazaların ortaklar tarafından işletilmeye devam edileceğini duyurmuştu.

Firma, e-postayla bugün gönderdiği e-postada, "NIKE, Rusya pazarından ayrılma kararı aldı. Önceliğimiz, önümüzdeki aylarda operasyonlarımızı küçültürken çalışanlarımızı tam olarak desteklediğimizden emin olmak" denildi.

RUSYA NIKE'NİN GELİRİNİN YALNIZCA YÜZDE 1'İNİ OLUŞTURUYORDU

Nike'nin aldığı bu karar aslında sembolik. Şirket, gelirinin %1'inden azını Rusya ve Ukrayna'dan elde ediyordu.

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'yı terk edecek firmalar, Rusya'nın küresel şirketlere karşı mal varlıklarına el koymayı ve cezai yaptırımlara izin veren yeni yasaları çıkarmaya hazırlanması üzerine ülkeyi terk etme planlarını hızlandırdı.

KAYNAK: REUTERS
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 5
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki orijinalini aliyorduk
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    her zaman derim marka diye dunyanin parasini vermeyin nerde ise cin rusya yada cok fakir ulke yapilir uzerine bir logo bir marka uydur sonra yuz kat pahali sat cok zaman buyuk marka olmasa cok iyi mal olan ufak markalar var
    Cevapla
  • vw almayin 1 yıl önce Şikayet Et
    nike almiyorum zaten
    Cevapla
  • Tunç 1 yıl önce Şikayet Et
    Nıke ...uyduruk yunan mitolojisinde zafer tanrısı
    Cevapla
  • Okuyucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaca ünlü sömürge şirketi. Amerikada tek bir fabrikası bile bulunmayan şirket. Ürünleri tasarla, işçiliği ucuz ülkelere ürettir, markanı bas, ünlülerle reklam yap, tüm dünya 3 kuruşluk ürünü 3000 e alsın. Al sana küresel düzen sömürge sistemi. Rusyadan çıkmış. Peh peh peh. Rusyanın çok canı sıkılmıştır duruma.
    Cevapla