Deniz topunda seri üretim başlıyor! Dakikada 80 atış yapacak

Savunma sanayinde dünyanın sayılı ülkelerinden biri olma yolunda ilerleyen Türkiye, yerli elektrikli motordan pile kadar yerli üretime geçip savunma sanayinde dışa bağımlılığı bitiriyor.

Deniz topunda seri üretim başlıyor! Dakikada 80 atış yapacak
Deniz topunda seri üretim başlıyor! Dakikada 80 atış yapacak
GİRİŞ 23.06.2022 11:46 GÜNCELLEME 23.06.2022 11:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

MKE Genel Müdürü Yasin Akdere, TBMM KİT Komisyonu'nda kurumunun hesapları görüşülürken yüz akı projelerini anlattı. Yerli elektrikli motordan, yerli pil sistemine, deniz topundan, fırtına obüsü ve diğer projelere kadar merak edilen detayları Yasin Akdere anlattı.

İŞTE O PROJELER:

YERLİ ELEKTRİKLİ MOTOR

25 tona kadar bir aracı hareket ettirebilecek elektrikli motoru ürettik. Hedefimiz önümüzdeki ay içerisinde başlatacağımız elektrikli fırtına obüsümüzün testleriyle 25 ton üstü platformlarda da elektrikli motoru kendi içimizde üretebilmek olacak. 2022 yılında tamamlanacak. 50 adet sipariş aldık. Kendi kulemizi, 25 milimetre topumuzu da üreterek aracımızı bu şekilde askerimize veriyor olacağız.

ASPİLSAN

YERLİ PİL SİSTEMİ

ASPİLSAN da en kısa zamanda Kayseri'deki tesisinde pil paketleriyle ilgili üretimini hayata geçirerek tamamen bağımsızlığımızı da sağlamış olacak.

DENİZ TOPU ÜRETİMİ BAŞLIYOR

76 Milimetre Deniz Topu Projemizin bütün testlerini başarıyla tamamladık, dakikada 80 atış gerçekleştirdi. Kısa süre içinde seri üretime başlayacağız.

FIRTINA OBÜSÜNDE MENZİL 56 KİLOMETRE

Askerimizin en çok kullandığı fırtına obüslerimizde 40 kilometre olan menzili yıl sonunda 56 kilometreye çıkacak. Kısa zamanda ise 72 kilometreye çıkartacağız.

TERBOBARİK PAKLAYICIDA SERİ ÜRETİM

Toz termobarik (ısıya dayalı) üretim projemiz VOLKAN'da da sona geldik. Şu anda 50 kilo günlük patlayıcı üretim kapasitesini yakalayabilecek çalışmanın son noktasındayız. Eylül ayı itibarıyla da seri üretime geçmeyi planlıyoruz.

MKE Genel Müdürü Yasin Akdere

C-4'Ü KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ

C-4 üretimini de kendi içimizde Makine ve Kimya Endüstrisi olarak yerli kabiliyetlerle üretmeye başlayacağız.

KIZILÖTESİ GÜDÜMLÜ FÜZELERE GEÇİT YOK

Kızılötesi güdümlü füzelere karşı hava platformunu koruyan spektral ısı fişeğinin geliştirilmesinde son noktaya geldik. Hava Kuvvetlerimizle test çalışmalarımız devam etmektedir. Dünyada fişeğe büyük bir talep var ama biz dost ve müttefik ülkelere çağrı yaptık. 3 ülkeyle fişek hattı kurulumu sözleşmesini imzaladık, 6 ülke ile görüşmeler sürüyor.

ORTADOĞU'NUN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

7 bin tonluk bir serbest dövme presini şu anda hayata geçiriyoruz. Ortadoğu bölgesindeki tek 7 bin tonluk serbest döküm presini kendi bünyemizde barındırıyor olacağız.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Niğdeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi birbirinden önemli. Ama en çok prese sevindim, daha da büyüğü mümkünse.
    Cevapla
  • Ömer Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarın Erdoğan gider Yerine gelen hepsini ya satar ya zarar ediyor bunlar der kapatır Keşke reis önce halka kulak verse sonrada yanında kendisine zarar verenleri temizlese ve yerine birisini yetiştirse de ülke askeri olarak yükselerek ilerlemeye devam etse
    Cevapla