Kurban Bayramı'nda trenlerde kapasite artışı yapıldı

Kurban Bayramı için Yüksek Hızlı Trenler hatlarında kapasite artışına giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, biletlerin yarından itibaren satışa çıkarılacağını duyurdu.

GİRİŞ 22.06.2022 12:20 GÜNCELLEME 22.06.2022 12:20
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, TCDD Taşımacılık AŞ’nin, Kurban Bayramı nedeniyle artan yolcu talebinin karşılanabilmesi için trenlere ek sefer koyarak kapasite artışına gittiği bildirildi. 

6 - 15 Temmuz tarihlerini kapsayan 10 günlük sürede anahat ve bölgesel trenlere karşılıklı toplam 640 vagon ilave edildiği kaydedilen açıklamada, kapasitenin toplam 39 bin 800 koltuk artırıldığı belirtildi. 

Açıklamada, “İzmir Mavi Ekspresi, 4 Eylül Mavi Ekspresi, Doğu Ekspresi, Pamukkale Ekspresi, Konya Mavi Ekspresi, Güney/Van gölü Ekspresi, Ege Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Toros Ekspresi, Fırat Ekspresi,  Ankara Ekspresi, Ada Ekspresi kapasite artışına gidildi. Ayrıca Uzunköprü-Halkalı, Kapıkule-Halkalı Bölgesel trenlerinde de koltuk artışı sağlandı” denildi. 

Yüksek Hızlı Trenlerde (YHT)  ise ek seferler düzenlenmesine gidildiğine vurgu yapılan açıklamada, “7-18 Temmuz tarihleri arasında Ankara-İstanbul-Ankara arasında sefer yapan YHT’lerde toplam 7 bin yolcu kapasitesi artışı yapıldı. Aynı dönemde, Konya- İstanbul-Konya arasında sefer yapan YHT’lerde de toplam 4 bin 830 yolcu kapasitesi artışı sağlandı. Böylece, Ankara – İstanbul ve Konya–İstanbul hattında toplamda 11 bin 838 yolcu kapasitesi artışı gerçekleştirildi” ifadeleri yer aldı. 

Toplam 51 bin 638 kişilik ek kapasite artışının yapıldığını duyurulan açıklamada, biletlerin yarından itibaren satışa çıkarılacağının altı çizildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Alıştık milletçe tatillere yan gelip yatmalara. Bir ülke böyle kalkınamaz. 9 gün 5 gün tatil olmaz. Bayram tatili en fazla 3 gün olması gerekir.
    Cevapla
  • Akıl danesi 1 yıl önce Şikayet Et
    Baltasini surekli sallayan adamla arasıra dinlenip daha cok odun kesen adamin hikayesini oku, belki anlarsin, Avrupanin bir cok ülkesinde ikindiden sonra marketler bile kapalı, gayet te iyi kalkiniyorlar. Calismayi da dinlenip guc toplamayi da bileceksin. Yılmış, bıkmış insandan verim alinmaz, genius !
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede bayramlarda tatil yapamayıp çalışan emniyet (bürolar ve egm haric) ve askeriye var ,acillerde nöbet tutan sağlıkçılar bile ek ücret alıyor birtek polis asker bedava çalışan memur
    Cevapla
  • qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet bi git yoluna sadece git. Senin çevren yatıyordur.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz kafayı yemişsiniz arkadaş. Kıt aklınızı kendinize saklayın. Çok meraklıysan eşek gibi çalışıp 3 kuruş kazanmaya sen çalış. Milletin tatilinden sana ne???
    Cevapla
  • Tuzla 1 yıl önce Şikayet Et
    Demiryolu hatlari uzerinde ozel sektorun Tren katarlari isletmesine imkan verilmeli boylelikle devlet altyapiya ozel sektor isletmeye para harcar ist ankara arasinda tren katarlari yetersiz karadeniz Hatti yap islet devret yontemi ile yapilabilir karadeniz hattinda liman isletme ruhsatlarida verilirse hatti yaparlar bedavaya
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ondan sonra istediği fiyata tesisin öyle mi yht den başka ulaşım tanımam hem uygun hem hızlı
    Cevapla
  • 1234 1 yıl önce Şikayet Et
    Tuzla'ya katılıyorum belli saatlerde hiç tren yok. Özel sektör kendi trenini alıp işletmeye dahil olabilir.
    Cevapla
  • Türkmen 55 1 yıl önce Şikayet Et
    bak bu doğru işte ama bizde özel sektör sahtekar
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayram tatili 9 gün olacak yani. Bu düzenleme ona işaret
    Cevapla
  • laedri 1 yıl önce Şikayet Et
    şu rötarlara da bir çözüm bulsanız nasıl olur acaba...
    Cevapla
  • yazık 1 yıl önce Şikayet Et
    bari bayramlarda yapmayın.ne oldu bizlere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle