Migros, Carrefoursa ve BİM'in itirazı reddedildi

Migros Ticaret Anonim Şirketi, Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi Anonim Şirketi ve Bim Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi’nin Ankara İdare Mahkemesi nezdinde Rekabet Kurumunun rekabet ihlali nedeniyle almış olduğu kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebi ile açmış oldukları davada yürütmenin durdurulması istemi reddedildi.

GİRİŞ 22.06.2022 10:26 GÜNCELLEME 22.06.2022 11:02
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumu; Migros, Carrefoursa ve Bim’in aleyhlerine aldığı karara karşı şirketlerin yürütmenin durdurulması istemiyle açtıkları davanın reddedildiğini duyurdu.

Kurumdan yapılan açıklamada İdare Mahkemesinin ayrıca Savola Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin açtığı davada yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdiği belirtildi.

Rekabet Kurulu, BİM Birleşik Mağazalar AŞ, CarrefourSA, Migros, Savola Gıda, ŞOK Marketler ve Yeni Mağazacılık AŞ'ye (A 101) haksız rekabet gerekçesiyle yaklaşık 2,7 milyar liralık idari para cezası kesmişti.

Cezanın kesilmesinin ardından şirketler hukuki süreci başlatmıştı.

Rekabet Kurulu'nun gerekçeli kararında, A 101, BİM Birleşik Mağazalar AŞ, CarrefourSA, Migros Ticaret AŞ ve Şok Marketler Ticaret AŞ arasında doğrudan veya ortak tedarikçiler aracılığıyla dolaylı temaslar yoluyla fiyatların ve fiyat geçişlerinin koordinasyonunun sağlandığı, yine doğrudan veya ortak tedarikçiler aracılığıyla geleceğe dönük fiyatlar, fiyat geçiş tarihleri, dönemsel aktiviteler ve kampanyalar gibi rekabete hassas bilgilerin paylaşıldığı, fiyat indirimine giden veya pazar genelinde fiyatların arttığı dönemde henüz fiyat artışı yapmayan teşebbüslerin fiyatlarına tedarikçiler aracılığıyla müdahale edilmek suretiyle söz konusu fiyatların tüketiciler aleyhine yükseltilmesinin sağlandığı yönünde tespitler olduğu belirtilmişti.

Ayrıca İdare Mahkemesi, Savola Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin (Yudum) açtığı davada yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 73
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Her ürün üzerinde tavsiye edilen fiyat yazılmalı.. Sonuçda ürün fabrikada çıkarken maliyeti belli..Yeni çıkacak ürün fiyatına ona göre maliyet artışı yansıtılır.. Piyasada var ürün üstünde fiyat yazısı olan. Hep onlardan almaya çalışıyorum kasada aynı çıkıyor.
    Cevapla
  • Köylü 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunları en az 10 kapatma cezası vereceksin
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    ben sonun kadar devletimin arkaaindayim bu gercek.keske her gun bu marketelerden bir tane kapatilsa daha verimli olacak cunku devlet ceza kestikce bu gida teroru marketler halkin cebinden fazlasiyla cikartiyorlar cunku
    Cevapla
  • balcılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunları para cezası ile uslanmazlar, hapis cezası vereceksinki akılları başlarını gelsin ,Milleti kazıklamanın bedelini bu şekilde ödesinler.
    Cevapla
  • izmirkartalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsun bu maskeli Beşler'e.... Devlet Pandemi büyük kücük demedi birtek bunların arkasında durdu. 10 yılda gelemediklere yerlere 2 sene de geldiler.Ama nankörlüğün daniskasını bu millete reva gördüler. Acırsam namerdim. Beter olsun gözü doymayan ahlak yoksunu vicdansızlar.Para cezası ne ki ver yöneticilerine hapsi ver işyeri kapatma cezasını mum olurlar mum ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle