İstanbul Fırıncılar Odası'ndan ekmek zammı açıklaması

İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Çetin, İstanbul'da en son ve geçerli olan tarifeye göre 210 gram ekmeğin 3 TL, 1.000 gram ekmeğin 14,28 TL olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 21.06.2022 17:53 GÜNCELLEME 21.06.2022 18:04
Bu Habere 232 Yorum Yapılmış

İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'daki ekmek tarifesine ilişkin gerçeği yansıtmayan bilgilere karşın kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğduğunu belirtti.

"210 GRAM EKMEK 3 LİRA"

İstanbul'da en son ekmek tarifesinin 11 Mart 2022'de belirlendiğini ve yeni bir tarifeye henüz onay verilmediğini aktaran Çetin, şunları kaydetti:

"İstanbul'da en son ve geçerli olan tarife 11 Mart 2022 tarihinde, 210 gram ekmek 3 TL, 1.000 gramı 14,28 TL olacak şekilde belirlenmiştir. O tarihten bugüne kadar ilimizde tarife değişikliğine yönelik yeni bir karar alınmamış ve kamuoyunda bahsi geçen fiyatlarda bir tarifeye onay verilmemiştir. 210 gram ekmeğin 4 TL olması yönündeki talebimiz de Ekmek Fiyatlarına İlişkin Azami Fiyat Tarifesini Belirleme Komisyonu'nca uygun bulunmuş, tarifenin geçerli olması için ilgili kurumlar tarafından onay beklenmektedir."

İTO: İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) yapılan açıklamada, basında yer alan ve İstanbul’da ekmeğin fiyatının 5 TL olacağına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTO Başkanı Avdagiç, "Azami Ekmek Fiyat Tarifesi'nin güncellenmesi için Ticaret Bakanlığımıza başvuru yapılmıştır. Bu başvuru süreci sonuçlanana kadar, İstanbul'da 210 gram ekmeğin fiyatı 3 TL'dir. Bunun dışında 'ekmeğe zam' haberlerine itibar edilmemesini önemle rica ederiz" ifadesini kullandı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu'ndan ekmek fiyatıyla ilgili açıklamaTürkiye Fırıncılar Federasyonu'ndan ekmek fiyatıyla ilgili açıklama

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 232
  • Reis 06 1 yıl önce Şikayet Et
    En güzeli evde kendiniz yapın, hem ucuz hemde gayet güzel oluyor.
    Cevapla
  • agah 1 yıl önce Şikayet Et
    Un fiyatları 4 e katladı, doğal gaz aynı. Fırıncının suçu ne..?
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul da ekmek 4 tl
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bursa'da fırınlar 4tl den satıyorlar
    Cevapla
  • Nevzat 1 yıl önce Şikayet Et
    Her kes kafasına göre zam yapıyor denetim yapılması gerek caydırıcı cezalar ağır olmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle