Piyasa, TCMB'nin faizi sabit tutmasını bekliyor

Bloomberg HT'nin faiz anketine göre piyasa katılımcıları bu hafta yapılacak toplantıda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 14'te sabit tutmasını bekliyor.

Piyasa, TCMB'nin faizi sabit tutmasını bekliyor
Piyasa, TCMB'nin faizi sabit tutmasını bekliyor
GİRİŞ 20.06.2022 15:21 GÜNCELLEME 20.06.2022 15:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu hafta yapılacak toplantıda faizi sabit tutması bekleniyor.

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin 18 kurumun katılımıyla hazırladığı ankette medyan beklenti politika faizinin yüzde 14 seviyesinde sabit bırakılması yönünde gerçekleşti.

Mevcut toplantıda bir kurum politika faizinde 100 baz puanlık indirime gidilmesini bekliyor.

Yıl sonu tahminini paylaşan 16 kurumun ise medyan beklentisi faizlerin yılsonuna kadar değiştirilmeyerek yüzde 14 seviyesinde tutulacağı yönünde oldu.

Yıl sonu tahminlerinde bir kurumun yüzde 40 beklentisi bulunurken, bir kurum ise yıl sonu faizi yüzde 9 seviyesinde öngörüyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşmesi gerek. Nass var. Düşsün ki enflasyon düşecekmiş. Hızlıca düşürseler enflasyonda hızlıca düşmez mi? Bu MB neyi bekliyor. Biz enflasyonun düşmesini bekliyoruz. Maaşlar kuş kadar kaldı. Reisi dinle MB, faizi düşür. :::)))
    Cevapla