THY Başkanı Bolat, IATA Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Uluslararası Hava Yolları Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

THY Başkanı Bolat, IATA Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi
THY Başkanı Bolat, IATA Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi
GİRİŞ 20.06.2022 13:54 GÜNCELLEME 20.06.2022 13:54

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, IATA'nın bugün Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 78. IATA Yıllık Genel Kurul Toplantısı'nın sonuçlandığı; buna göre THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ın, üç yıl süreyle IATA Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başladığı duyuruldu.

THY'nin küresel havacılıkta öncü rol oynamaya devam etme kararlılığını göstermesi açısından önemli bir gelişme olarak öne çıktığı, bu kararla birlikte THY'nin yeniden, Ahmet Bolat liderliğinde IATA Yönetim Kurulu'nda temsil edileceği belirtildi. 

"SORUMLULUKLARI BAŞARIYLA YERİNE GETİRECEĞİMİZE İNANCIMIZ TAM"

Açıklamada, Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın görüşlerine de yer verildi. Sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bolat, "Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı olarak beni bu değerli göreve seçen IATA Yönetim Kurulu'na teşekkür ediyorum. Havayolu sektörünün önde gelen aktörleri olarak, özellikle küresel havacılığın Kovid-19 sonrası aktif bir toparlanma sürecine girdiği bu zamanlarda ortaklar arasındaki dayanışma ve iş birliğinin değerine inanıyoruz. Türkiye'nin ulusal bayrak taşıyıcısı olarak, sağlam uzmanlığımız ve profesyonel geçmişimiz ile yeni görevimizle ilgili sorumlulukları başarıyla yerine getireceğimize inancımız tam" ifadelerini kullandı.

Ocak 2022 sonu itibarıyla THY Yönetim Kurulu Başkanı olan Bolat'ın şirket bünyesinde strateji geliştirme, filo yatırım ve planlama, ticari ortaklıklar ve ittifak koordinasyonu konularında yaklaşık 17 yıllık kapsamlı bir deneyime sahip olduğu kaydedildi.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.