Türkiye çöpten üretti: 50 ülkeye ihraç ediliyor

Geri dönüşüm, dünyanın en önemli sorunlarından birisi haline geldi. Türkiye'de de bu konuya hizmet eden ve atıkları ham maddeye dönüştürerek ihracat yapan kurumlar var.

Türkiye çöpten üretti: 50 ülkeye ihraç ediliyor
Türkiye çöpten üretti: 50 ülkeye ihraç ediliyor
GİRİŞ 19.06.2022 16:29 GÜNCELLEME 19.06.2022 16:29
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Dünyada, tüketilen atıkların tekrar ekonomiye dönüştürülmesi için ortak bir çaba var. Plastik endüstriyel, tekrar dönüştürdüğü zaman defalarca kullanılabiliyor. Türkiye'nin dört bir yanından toplanan plastik atıklar işlemden geçirilerek 50 ülkeye ihraç ediliyor.

Sakarya ve Kocaeli'deki 4 geri dönüşüm tesisinde plastik atıklardan pet levha ile ham madde olarak pet flake üreten firma, işlemler sırasında kullanılan suyu da geri dönüştürerek yeniden kullanıma sokuyor.

PET LEVHA VE HAM MADDE ÜRETİLİYOR

Bir tesiste, gıda, beyaz eşya, mobilya, makine, sağlık ve reklam gibi sektörlerde kullanılan pet levhaları üretiyor.

5 KITADA 50 ÜLKEYE İHRAÇ

AA'nın haberine göre, Türkiye'nin dört bir yanından toplanan plastik atıklar, ayıklama, ayrıştırma, kırma, sıcak ve soğuk yıkamanın ardından durulama ve kurutma işlemlerinden geçiriliyor. Daha sonra pet levhaya dönüşen ürünler, 5 kıtada 50 ülkeye ihraç ediliyor.

"Sıfır atık" kapsamında işlemler sırasında kullanılan suları geri dönüştüren firma, atıklardan ürettiği pet flakelerle (pul) iç piyasadaki plastik sektörünün ham madde ihtiyacını da karşılıyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 15
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İçindeki zararlı maddeler daha tehlikeli
    Cevapla
  • Ferat 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bir yapılan iş turkiyeye para kazandiriyorsa bu kısa zamanda basinda karalamaya gider yani bir iha dediler yerli değil dediler ama dünyanın çarkını değiştirdi vatanci olmak ve sabır etmek artık bunlarında gücü kalmadı basina para verecek halleri kalmayacak eğer bunlar çöp diyorsa bizde bunları işleyip satiyorsak imrendikleri şeyi yasalarindan dolayı yapamıyorlar
    Cevapla
  • Poyrazim59 2 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen ülkemizde ne kadar pet şişeleme var ise bütün Pet şişelerine Depositolu yapin.. hala hertarfta boş olarak çöp olarak atik pet şişeleri var..Depozitolu olur ise bir tane sag da solda olmaz..Çevremizi temiz tutalım.. bir kac tanesi para kazanacak diye hala yapilmadi depositolu pet şişesi..hayret birsey..
    Cevapla
  • Malazgirt...71 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke herkez senin fikrinde olsa kardeş....
    Cevapla
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Olur mu kardeşim avrupanın işe yaramaz çöplerini topluyoruz değil mi at çamuru tutmazsa izi kalsın adı muhalefet olmaz olasıcalar
    Cevapla
  • Gayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemle gurur duyuyorum. Bu geri dönüşüme heykel'de ekleyip ihrac Chp bile sevinir bence.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle