324 yerel tohum gen bankasında

Türkiye Tohumcular Birliği; Tohumun İzinde Projesiyle buğday, arpa, bakla, mısır, domates, ayçiçeği gibi bitki çeşitlerinden 324 tohumu gen bankasına kazandırdı.

324 yerel tohum gen bankasında
324 yerel tohum gen bankasında
GİRİŞ 19.06.2022 09:42 GÜNCELLEME 19.06.2022 10:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB), 2016 yılından itibaren Tohumun İzinde Projesi'ni yürütüyor. Proje ile ülkemizin gen kaynaklarının ve yerel çeşitlerinin toplanması, muhafazası ve değerlendirilmesi konusunda mevzuatın iyileştirilmesi için öneriler getirilmesi, toplama, muhafaza ve değerlendirme çalışmalarının desteklenmesi ve biyokaçakçılık konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

BİYO-KAÇAKÇILIK ENGELLENİYOR

"Yerel çeşitlere karşı değiliz! Tam tersi onlar bizim hazinemiz" sloganıyla toplumun her kesimine yerel çeşitlerin önemi ve biyo-kaçakçılığın engellenmesi konusunda eğitim veriliyor. Yerel çeşitlerin önemi ile biyo-kaçakçılıkla ilgili farkındalık oluşturuluyor. Yerel çeşitlerin ıslah amaçlı kullanılmasıyla, verimli ve kaliteli tohumlar üretiliyor. Bununla birlikte proje kapsamında 81 ilde yerel çeşit tohum toplama çalışması sürüyor. Yapılan çalışma sonucunda buğday, arpa, bakla, mısır, domates, ayçiçeği, hıyar, nohut, patlıcan, karpuz, kavun, pancar, kabak, maydanoz, fasulye, enginar, bezelye, börülce, lahana, bamya, dereotu, tütün, tere, turp, marul, acur, roka, sumak, zahter, kimyon, kişniş ve kekik çeşitlerinden 324 tohum toplandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • veteriner 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok önemli. Allah razı olsun.
    Cevapla