Türkiye ve Suudi Arabistan arasında iş birliği! 10 sektöre yatırım yapacaklar

Suudi Veliaht Prensi bin Selman, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ağırlanacak. İkili ve heyetlerararası görüşmelerde 10 alanda iş birliği ele alınacak.

GİRİŞ 18.06.2022 11:20 GÜNCELLEME 18.06.2022 11:41
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki heyetle nisan ayı sonunda Suudi Arabistan'a resmi ziyaret düzenlemiş, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi konusu görüşülmüştü.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, iadeiziyaret kapsamında çarşamba günü Türkiye'ye gelecek.

VELİHAT PRENS BİN SELMAN ANKARA'YA GELİYOR 

Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında, "Ankara'da, Külliye'de biz de kendilerini kabul edeceğiz." dedi.

Yeni dönemle birlikte Ankara-Riyad hattında hareketli günler yaşanırken, karşılıklı siyasi ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi konuları bir kez daha masada olacak.

İKİLİ İLİŞKİLER YÜKSEK SEVİYELERE TAŞINACAK 

Selman'ın resmi ziyareti çerçevesinde hem ikili hem de heyetler arası görüşmeler gerçekleştirilecek.

Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin yüksek seviyelere taşınması konusu etraflıca ele alınacak. Ayrıca çeşitli alanlarda iş birliği de gündeme gelecek.

10 SEKTÖRE YATIRIM PLANI

İş birliklerinin değerlendirileceği alanlar; sağlık, enerji, gıda güvenliği, tarım teknolojileri, savunma sanayi, finans, ticaret, turizm, müteahhitlik, gayrimenkul gibi kritik sektörler olarak sıralandı.

ANLAŞMALAR İMZALANMASI BEKLENİYOR

Al Jazeera'nın aktardığına göre, Veliaht Prens bin Selman'ın ziyareti sırasında çeşitli anlaşmalara imzaların atılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Orada gerek ikili gerek heyetler arası görüşmelerimizi yapacağız. Bundan sonraki sürece yönelik Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini inşallah çok daha ileri derecede, çok daha yüksek seviyede nerelere taşıyabiliriz, bunları değerlendirme fırsatını bulacağız." ifadelerini kullandı.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 57
  • Semih 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam Birliği şart gerçi bunlar amerikan uşakları ama olsun biraz da biz sagalaim. Petrol paraları çok. Biraz da bize düşsün. Kasikci olayını unutup beyaz sayfa açalım.anlayacaginiz devlet işleri ev işlerine benzemez.menfaat önemlidir.
    Cevapla
  • Halim 1 yıl önce Şikayet Et
    Petrokimya sektörü , Sıvılaştırılmış Doğalgaz v.b sektörlerde Suudi yatırımına ihtiyacımız var.
    Cevapla
  • Yatırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu arapların yeni bir üretim tesisi açtığını görmedim. Zaten pyasaya hakim firmaları satmak ne zamandır yatırım oluyor. Ne yatırım yapmışlar bi anlatın.
    Cevapla
  • Müslim 1 yıl önce Şikayet Et
    Darbeci Sisi'nin de ülkemize gelmesini dört gözle bekliyoruz. Bir o kaldı gelmeyen. Battı balık yan gider. Sisi, Sisi, Sisi...
    Cevapla
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    yeter ki paran olsun. herkes dost olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle