İngiliz uzmandan Karadeniz açıklaması: Yeni keşifler gelebilir

GlobalData Petrol ve Doğal Gaz Analisti Rami Khrais, "Sakarya Gaz Sahası'nın zorlu ultra derin su arazisi ve alan düşünüldüğünde keşiften yalnızca iki yıl sonra ilk üretimin gerçekleşmesi oldukça etkileyici." dedi.

İngiliz uzmandan Karadeniz açıklaması: Yeni keşifler gelebilir
İngiliz uzmandan Karadeniz açıklaması: Yeni keşifler gelebilir
GİRİŞ 17.06.2022 14:39 GÜNCELLEME 17.06.2022 14:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Merkezi Londra'da bulunan veri analizi ve danışmanlık şirketi GlobalData'nın petrol ve doğal gaz analisti Rami Khrais, Türkiye'nin Karadeniz'deki keşfinin artan gaz talebini karşılamaya katkı sağlayacağını ifade etti.

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle küresel bir enerji krizi yaşandığını anımsatan Khrais, Türkiye'nin Karadeniz'deki sahayı hızlı geliştirmesinde bunun da etkili olduğunu kaydetti.

YENİ KEŞİFLERİN ÖNÜ AÇILABİLİR

Khrais, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacının tamamına yakınını ithal ettiğinin altını çizerek, "2020'li yılların sonuna doğru sahada tam kapasite üretim başlayacak. Bu sahada ikinci aşamaya geçilmesiyle Türkiye'nin dış kaynaklara bağımlılığı da azalacak. Enflasyondan muzdarip yerel müşterilerin de üzerindeki baskı hafifleyecektir. Karadeniz'deki keşif Türkiye'ye derin sularda yeni keşiflerin önünü açabilir." diye konuştu.

BU KEŞİF OLDUKÇA ÖNEMLİ

Columbia Üniversitesi Küresel Enerji Politikaları Merkezi Kıdemli Araştırmacısı Jonathan Elkind de Türkiye'nin Sakarya Gaz Sahası'ndan 2023'ün başlarında üretime başlama niyetinin Türk enerji karar vericileri için güzel bir haber olduğunu söyledi.

Elkind, Türkiye'nin sahadan günde 10 milyon metreküp, yılda ise yaklaşık 3,65 milyar metreküp doğal gaz üretmeyi hedeflediğini anımsatarak, "Bu üretim, Türkiye'nin doğal gaz arzına kademeli ancak sağlam bir ilave olacak." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin gaz talebinin artmasının beklendiğine dikkati çeken Elkind, "Rusya'nın barışçıl bir komşusu olan Ukrayna'ya saldırısının ardından küresel gaz piyasalarının sıkışık olduğu bu dönemde bu keşif ve üretim oldukça önemli." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 9
  • Avşaroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna mı Tayyip Bey diyoruz. Elin İngiliz Uzmanı bile meseleyi anlamış. Tayyip Bey'i denklemden çıkarırsanız, ne gaz kalır, ne gaz sahası. Müşrik/Kafir Amerika ve yandaşlarının temel hedefi de bu zaten. Ülkem için, ille de Tayyip.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katiliyorum cok dovru soyluyorsun
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    çıkacak tabi önceki yabancı şirketler taradı sahamızı yok dediler çekip gittiler tıpkı beton dökülen kuyularımızı açtığımız gibi yok dedikleri yerlerde mutlaka keşif olacak Allahın izniyle bulacağız da.adb ve avrupa haçlı şirketlerin oyun ve planlarını bozacaktır Rabbim.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayet yeni rezervler bulunsun CHP lilerin büyük kısmına inme iner
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    yok yok yeni zamlar gelmesinde yeni keşif kimse istemiyor :) gaz keşfedildiğinden beridir 10 defa gaza zam yapıldı :)
    Cevapla
  • Ayhan Dayıoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş, sen enerjiyi döviz ile alıyorsun. Bütün dünya da enerji fiyatları sürekli artıyor. Eğer kendim çıkaramaz isen bu zamlar da devam edecek. Sendeki akışa bir bak yahu
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer doğalgaz senin ülkenin ise ve buna rağmen zam gelirse ozaman dersin ULUSARASI EMTİYA OLAN DOĞAL GAZ ZAMNLANIYORKEN BÖYLE CEVAP VERMEN HANGİ BEYNİN ÜRÜNÜ
    Cevapla
  • Ali Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    ee sen nerde yaşıyorsun bu corona ne iş eyarıyacaktı neden büyük emperyal şirketler bizde coronalı var diye adeta sevinc naraları atıyordu her ülkeyi ikna edip kapanmayı sağlamak için ? sağlandı sokağa çıkma yasaklarının bedeli zamnlar sen uyu
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların kiralık kasalarında 20 milyar dolar,35 milyar euro,3200 ton altın var, piyasa değeri : 3 TrilyonTL,piyasaya girse dolar 5 Türk Lirasına düşer,Devlet enerji şirketi kursun bütün halkımızı ortak etsin yeşil enerjiyede geçmiş oluruz.200 milyon panelden oluşan devasa bir enerji kaynağı 60.000 MW gücünde Temiz enerji veya Rüzgar, panel başına 250 usd bozdurulacak, aylık bir kişi en fazla 10.000 TL kar elde edebilecek kadar alabilecek .Devletimiz 30 yıl boyunca halkımıza kar payı dağıtsın faizsiz,Faize bulaşmak istemeyen kardeşlerimde faydalanır. Büyük bir çağ başlatmış olursunuz ekonomide. Rusya ya Elektrik üretmek içinde yılda 16 milyar dolarımız Kömür, Doğalgaz alımı için gitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle