Çin ve Katar güçlerini birleştiriyor: Dünyanın en büyük LNG projesi!

Çin'in büyük kamu petrol şirketleri, dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) projesi olan Kuzey Sahası Doğu projesine yatırım yapmak ve uzun vadeli kontratlar kapsamında doğalgaz almak için Katar ile ileri düzeyde müzakereler yürütüyorlar.

Çin ve Katar güçlerini birleştiriyor: Dünyanın en büyük LNG projesi!
Çin ve Katar güçlerini birleştiriyor: Dünyanın en büyük LNG projesi!
GİRİŞ 17.06.2022 14:50 GÜNCELLEME 17.06.2022 14:51
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Çin Katar ile anlaşmaya varması halinde hem spot LNG fiyatlarındaki dalgalanmalardan kendini korumuş hem de ithalat kaynaklarını çeşitlendirmiş olacak. Katar ise Asya'daki müşteri tabanını genişletmeyi hedefliyor.

Bilgi konu ile ilgili bilgi sahibi olan üç kaynak tarafından verildi.

Müzakerelerde anlaşmaya varılması durumunda dünyanın en büyük LNG tüketicileri arasında bulunan Çin ile en büyük üreticilerden olan Katar arasında ilk kez doğrudan bir yatırım ilişkisi kurulmuş olacak.

Sahadan çıkarılan doğalgazı sıvılaştıracak altı tesisin yapımını kapsayan Kuzey Sahası Doğu projesi, Katar'ın gaz sıvılaştırma kapasitesini 2027'ye kadar 77 milyon ton mtpadan 126 milyon ton mtpaya yükseltecek.

Kaynaklar, Katar'ın 30 milyar dolar yatırım gerektiren projede tüm sıvılaştırma tesislerini tek bir proje olarak değerlendirdiğini ve Çinli CNPC ile Sinopec'in birer tesise yatırım yapacağını belirtti.

Katar, Asya'daki müşteri tabanını genişletmeyi hedefliyor.

Çin Katar ile anlaşmaya varması halinde hem spot LNG fiyatlarındaki dalgalanmalardan kendini korumuş hem de ithalat kaynaklarını çeşitlendirmiş olacak.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 46
  • Bora kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin kurnaz avantası olmayan hiçbir işe yatırım yapmaz
    Cevapla
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin'e dikkat etmek lazım girdikleri her yere kene gibi yapışıyor
    Cevapla
  • hakperest 1 yıl önce Şikayet Et
    katarı aşşağlıya aşşağlıya para başka yere gider tabi...içimizdeki aşşağlık arap düşmanlarının gözü aydın
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman dikkat ! Çin' e güvenilmez , ne yapacağı belirsizdir .
    Cevapla
  • Ertan 1 yıl önce Şikayet Et
    Qatar kendi ayağına skiyorsun bu ABD senle uğraşır Çin'e enerji sagladigin için ..
    Cevapla
  • antiCin 1 yıl önce Şikayet Et
    Akliniz fikriniz ABD'de ABD dusmanligiyla munafikliginizi gizleyemezsiniz, musluman Turk Uygur kardeslerimize soykirim yapan katil Cini her firsatta desteklemek icin ABD dusmanligini on plana cikartanlar munafiklarin ta kendileridirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle