Fransa'ya Rus doğalgazı akışı tamamen durdu

Avrupa'nın ve Fransa'nın en büyük doğalgaz dağıtıcılarından GRTGAZ'dan yapılan açıklamada, 15 Haziran'dan itibaren Rus enerji şirketi Gazprom'un sağladığı doğalgazın Fransa'ya akışının durduğu belirtildi.

Fransa'ya Rus doğalgazı akışı tamamen durdu
Fransa'ya Rus doğalgazı akışı tamamen durdu
GİRİŞ 17.06.2022 13:34 GÜNCELLEME 17.06.2022 16:51
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Fransa, Rusya'dan artık gaz alımı yapmayacağını açıkladı.

Rusya'nın Kuzey Akım üzerinden doğalgaz sevkiyatını düşürmesiyle Almanya'dan Fransa'ya fiziksel gaz akışının durduğu bildirilen açıklamada, Fransa'nın artık Rus doğalgazını kullanmayacağı ifade edildi.

Açıklamada, Fransa'nın gaz stokunun yüzde 50'den 56'ya yükseldiği, kesintiye rağmen ülkede enerji sıkıntısının olmayacağı kaydedildi.

Fransa, gaz ithalatının yüzde 17'sini boru hattı ve LNG gemileri yoluyla Rusya'dan yapıyordu.

Rus enerji şirketi Gazprom, yakın zamanda Kuzey Akım üzerinden gaz sevkiyatının günlük 167 milyon metreküpten 67 milyon metreküpe düştüğünü açıklamıştı.

Kesintinin sebebi Alman Siemens şirketine bakım için gönderilen bazı teknik ekipmanların henüz geri gelmemesi olarak gösterilmişti.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Rus gazını Almanya'ya taşıyan Kuzey Akım'daki arz kesintisini "siyasi güdümlü" şeklinde nitelendirerek Gazprom'u doğalgaz fiyatlarını yukarı çekmeye çalışmakla suçlamıştı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 10
  • seko 1 yıl önce Şikayet Et
    görürüm sizi kış gelince stoklar ne oluyor.
    Cevapla
  • vedo 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya daha erkeb davranmaliydi. AB ye tokati daha erken indirmeliydi
    Cevapla
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    kış gelir donup geberirsin, fransa........... İnşallah.....
    Cevapla
  • erbat 1 yıl önce Şikayet Et
    fransa %de 3 lük bialim yapiyordu onuda almasa olur
    Cevapla
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    yazin fazla gerek yok uc ay sonra bayrama bak yine anlasmayi seneye bekler derler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle