Çin üçüncü uçak gemisini suya indirdi

Çin'in üçüncü uçak gemisi "Fucien" törenle suya indirildi. Güney eyaletlerinden Fucien'in adı verilen gemi, Çin'in hem tasarımı hem de üretimi yerli ilk uçak gemisi olma özelliğini taşıyor.

GİRİŞ 17.06.2022 13:33 GÜNCELLEME 17.06.2022 16:03
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Devlet televizyonu CCTV'nin haberine göre, ülkenin güney eyaletlerinden Fucien'in adı verilen uçak gemisi, Şanghay şehrindeki Jiangnan Tersanesi'nden çıkarıldı.

"Tip 003" sınıfı 80 bin tonluk savaş gemisi, bayrak töreni ve ulusal marşın okunmasının ardından suya indirildi.

Düz bir rampaya sahip olduğu görülen geminin güvertesinin boydan boya çadırla kaplı olduğu dikkati çekti.

Geminin Elektromanyetik Uçak Kalkış Sistemi (EMALS) adı verilen, ileri teknoloji bir fırlatma sistemine sahip olduğu bildiriliyor.

Liaoning ve Şandong'un ardından Çin donanmasına katılan üçüncü uçak gemisi olan Fucien, hem tasarımı hem de üretimi yerli ilk örnek olma özelliği taşıyor.

Kuzeydoğu eyaleti Liaoning'in adını taşıyan Çin'in ilk uçak gemisi, 2012 yılında hizmete girmişti. Gemi, Çin'in 1998 yılında Ukrayna'dan aldığı Varyag uçak gemisinin iskeleti üzerine inşa edilmişti.

Kuzeydoğudaki bir başka eyaletin adını taşıyan Şandong uçak gemisi ise Liaoning'in tasarımı kopya edilerek Çin'de üretilmişti. Gemi, 2017'de hizmete girmişti.

Çin, 2035 yılına kadar en az 6 uçak gemisi filosu oluşturmayı planlıyor. Ülke, halihazırda gemi sayısı bakımından dünyanın en büyük donanmasına sahip bulunuyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 42
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin’i kuşatmak için gerekli bir hamle olarak “Körfez (Ortadoğu) enerji kaynaklarının bir süreliğine kullanılamaz hale gelmesi görülüyor. Ortadoğu enerji kaynaklarını kullanılmaz hale getirmenin görünen iki yolu var: 1) İran ve Suudi Arabistan arasında bir savaş çıkartmak. Bu savaş, bütün körfezi alevler içinde bırakacaktır, 2) Suudi Arabistan’da başlayacak bir istikrarsızlık. Bu istikrarsızlık kaçınılmaz olarak petrol ve gaz zengini diğer Arap ülkelerini de aynı kervana katacaktır.
    Cevapla
  • hayırlısı 1 yıl önce Şikayet Et
    onun batışını izlemek nasip olur inşaalah. "hayırlı ise!!"
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman kayık yap donat ne gerek var gemiye
    Cevapla
  • nerdeeeee!!! 1 yıl önce Şikayet Et
    Batırması da bize nasip olur belki..
    Cevapla
  • Peynir gemisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Nüklüer yakıtla çalışmıyorsa savaş zamanı ikmal hatları kesilip akaryakıtsız kalırsa deniz ortasında ada gibi kalır.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Suoer zekisin...curuyorsun bende diyorum uzaylılar neden hep Türkiye'ye geliyor araştırıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle