Murat Ülker'den Beyin Göçü’ne çözüm önerisi

“Göç Dünyanın derdi, beyin göçü bizim derdimiz” diyerek, Yıldız Holding, pladis ve Godiva’da sunulan kariyer imkanlarının altını çizen Murat Ülker, “Bence sorunun çözümü göçün olduğu yerlerde köşe tutmaktan geçiyor. Nasıl global iş yaparız, nasıl global marka oluruz derken önce evin çocuğuna sahip çıkmak gerek, ama…”

Murat Ülker'den Beyin Göçü’ne çözüm önerisi
Murat Ülker'den Beyin Göçü’ne çözüm önerisi
GİRİŞ 17.06.2022 11:53 GÜNCELLEME 17.06.2022 11:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son dönemde gençlerin geleceğe dair umutlarının azalmasının yanı sıra, yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle iyi eğitimli, çalışan kesimler için de sık sık beyin göçü tartışılıyor.

 

Lorbi PR Tanıtım ve Halkla İlişkiler Şirketi’nin yayınladığı Lorbi Insights’ın son sayısında Mustafa Kaya imzasıyla yayımlanan “Beyin Göçü Markalara da Dert Olmalı” başlıklı yazıda, konunun öneminin altı bir kez daha çizildi.

“GÖÇ DÜNYANIN DERDİ, BEYİN GÖÇÜ BİZİM DERDİMİZ”

Murat Ülker, sosyal medya hesabında “Göç Dünyanın Derdi, Beyin Göçü Bizim Derdimiz” başlıklı yazısında, Mustafa Kaya’nın yazısının şu bölümünü alıntılayarak, konuya giriş yaptı:

“Açıkça söyleyelim: Artık Türkiye’nin ‘gerçek’ beka sorunlarının başında yer alan ‘beyin göçü’ veya ‘mesleki exodus’ konusunda sorumluluk ve inisiyatif alacak büyük küçük tüm markaları, ülke insanlarının zihninde ve gönlünde silinmeyecek izler bırakma fırsatı bekliyor.

Peki bu iş nasıl başarılacak, bu sorumluluğun gereği nasıl yerine getirilecek? Bu konuda, her şirketin kendine özgü koşullara sahip olması itibariyle, herkese uyacak formüller bulmak güç, ancak genel bir bakış açısıyla sözgelimi şunlar yapılabilir… diyerek sıralıyor Mustafa Kaya bey.”

YILDIZ HOLDİNG’İN SUNDUĞU KARİYER İMKANLARINA VURGU YAPTI

Murat Ülker, Yıldız Holding ile global ölçekte faaliyet gösteren pladis ve Godiva’da sundukları kariyer imkanlarına dikkat çekerek, yazısını sonlandırdı:

“Bize gelince zaten global emek piyasasında bir işveren markası olan Yıldız Holding ve pladis, Godiva gibi global şirketleri bu piyasada birçok usul ve yöntemle fevkalade aktifiz. Gerek APG, HAS ve LTIP yöntemleri (https://lnkd.in/eUbANKb), gerekse yerel yetenekleri, ülkemizde yerleşikken yurtdışında istihdamı ve yurtdışı global şirketlerimizde en üst mevkiye (CEO) (https://lnkd.in/d3GrH9Hg) varan kariyer imkanları sunmaktayız.

Bence sorunun çözümü göçün olduğu yerlerde köşe tutmaktan geçiyor. Nasıl global iş yaparız, nasıl global marka oluruz derken önce evin çocuğuna sahip çıkmak gerek, ama…”

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 2
  • Mehmed 1 yıl önce Şikayet Et
    İş verenler yok pahasına çalışacak köle aradıklarından ve nitelikten ziyade niceliğe baktıklarından bu milletin okutup yetiştirdiği beyinler yurtdışına kaçıyor. Savunma sanayinde 15-20 bin alan mühendis Hollanda’dan 10bin euro maaşla iş teklifi gelince göçüp gidiyor. Nitelikli insanlara hakettiği ücretler verilmediği takdirde bu insanları kaybetmeye devam ederiz.
    Cevapla
  • Basiret 1 yıl önce Şikayet Et
    Sermaye göçüne de çözüm bulsa kendisi ve ülkemiz adına iyi olur.
    Cevapla