Sözcü'nün 'Kayyum 20 milyon euro ile kayboldu' haberine TMSF'den yalanlana

Sözcü, Halk TV, Oda TV gibi birçok yayın organında yer alan 'Kayyum 20 milyon euro ile kayboldu' başlıklı habere yalanlama geldi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yapılan açıklamada haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, "FETÖ ile ilgili şirketlere kayyım olarak görevlendirildiğimizden beri, kasıtlı olarak mesnetsiz iddialarla ve sansasyonel rakamlarla kayyım haberleri üretilmektedir. Böylesi yalan veya yanlış haberlerle TMSF'yi itibarsızlaştırmaya çalışanlara karşı hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı hatırlatırız" ifadeleri kullanıldı.

Sözcü'nün 'Kayyum 20 milyon euro ile kayboldu' haberine TMSF'den yalanlana
Sözcü'nün 'Kayyum 20 milyon euro ile kayboldu' haberine TMSF'den yalanlana
GİRİŞ 17.06.2022 11:48 GÜNCELLEME 17.06.2022 13:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İşte TMSF'den yapılan o açıklama;

Son günlerde bazı basın yayın organlarında yayımlanan, “Kayyım 20 milyon Euro ile kayıplara karıştı” haberleri üzerine kamuoyunu bilgilendirme zarureti doğmuştur.

Söz konusu haberler hayal mahsulü olup iddialar gerçek dışıdır.

Kayyımlık yaptığımız şirketler, kanunda emredildiği üzere, “basiretli tacir” gibi profesyonelce yönetilmekte, denetlenmekte ve her zaman hesabı verilmektedir.

FETÖ ile ilgili şirketlere kayyım olarak görevlendirildiğimizden beri, kasıtlı olarak mesnetsiz iddialarla ve sansasyonel rakamlarla kayyım haberleri üretilmektedir. Böylesi yalan veya yanlış haberlerle TMSF'yi, kayyım temsilcilerini ve yönettiğimiz markaları itibarsızlaştırmaya çalışanlara karşı hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı hatırlatırız.

TMSF yönetiminde hem kârlılığı hem de istihdamı artırılan şirketlere yalan haberlerle zarar vermeye çalışanlar suç işlemektedirler.

Kurumumuza emanet edilen şirketleri ve markaları korumak için, kasıtlı olarak bu ve benzeri haberleri üretenler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 3
  • Hasan Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözcü gazetesi kime çalışıyor.Hiç bir doğru haberin olamazmı?
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haber cezasız kalmamalı
    Cevapla
  • yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    chp ve chpliler her konuda yalan ve iftira terörü estiriyor. Chp ve ip hdpden daha tehlikeli beka sorunu haline geldiler.
    Cevapla