Rusya kararını duyurdu: Tahılı sadece dost ülkelere göndereceğiz

Rusya Tarım Bakanı Dmitry Patrushev, ülkenin tahıl hasadının bu yıl 130 milyon tona ulaşabileceğini, ürünlerin dış pazarda sadece dost ülkelere yapılacağını söyledi. Halihazırda hava koşullarından ve koronavirüs pandemisinden etkilenen küresel gıda piyasası, Rusya-Ukrayna çatışması ve Batı'nın Moskova'ya yönelik yaptırımları nedeniyle bir darbe daha aldı.

Rusya kararını duyurdu: Tahılı sadece dost ülkelere göndereceğiz
Rusya kararını duyurdu: Tahılı sadece dost ülkelere göndereceğiz
GİRİŞ 17.06.2022 12:07 GÜNCELLEME 17.06.2022 12:08
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda (SPIEF) konuşan Dmitry Patrushev, bozuk tedarik zincirleri ve finansal hesaplamalardaki zorluklar dahil olmak üzere çok sayıda zorluğa dikkat çekti.

Patrushev, Rusya'nın en çok ihtiyacı olan ülkelere gıda sağlamak için bu engelleri aşması gerektiğini söyledi.

"Tarımsal ürünlerimiz dış pazarlarda olacak, ancak sadece bize dost olan, bizim için engel ve zorluk yaratmayan ülkelerde olacak" dedi.

Vladimir Putin geçen ay yaptığı açıklamada, Rusya'nın bu yıl rekor buğday hasadı da dahil olmak üzere tam buğday mahsulü beklediğini söyledi.

Bazı ülkelerin kıtlık tehdidiyle karşı karşıya olduğunu da hatırlatan Rusya lideri, bu durumun suçunun tamamen "Batılı seçkinlere" ait olduğunu iddia etti.

Buğday fiyatları son iki ayda rekor seviyelere yükselirken, tahıl krizi dünya çapında hissediliyor.

Halihazırda hava koşullarından ve koronavirüs pandemisinden etkilenen küresel gıda piyasası, Rusya-Ukrayna çatışması ve Batı'nın Moskova'ya yönelik yaptırımları nedeniyle bir darbe daha aldı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 128
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    kafiri dost edinenin işi bitmiştir zaten
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    yalniz firsatcarin isine yarar keske ciftciye yarasa
    Cevapla
  • odp35 1 yıl önce Şikayet Et
    Tahıllı sadece Rusya'ya dost olan, Rusya için engel ve zorluk yaratmayan ülkelere vereceğiz derken, Türkiye'ye vermeyeceklerini mi ima ediyor? Malum, Rusya'nın Suriye'de sivil ve askeri tüm uçuşlarına engel oluyoruz. Boğazları savaş gemilerine kapattık ve öfkelerini gizlemiyorlar bile. Eğer öyleyse bu bizim için iyi olmayacağı gibi, kendilerine de zarar verir. Bizim tahıl üretimimiz bize yetiyor sonuçta
    Cevapla
  • Yistif - Rize 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye vermeden o tahılı ve buğdayı nereden taşıyacak.
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 1 yıl önce Şikayet Et
    Dost ülkeleri daha önce yayınladılar. Türkiye de dost ülkeler arasında 3. sırada.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Filmin 1nci bölümünde " kim tarafından serbest bırakıldığı belli olmayan, 33 günde gelecek mayınların 2 günde İstanbul kapılarına dayanmasıyla ” ABD GEMİLERİ !? Karadenizde mayın tarama yapsın dendi.. Filmin ikinci bölümünde Ukraynadan gelecek gıda gemilerinin güvenliği ABD GEMİLERİNCE sağlansın diyen açıklamalar başladı !! Tezkere zamanındaki istekleri arasında da “Trabzon limanı” istenmişti. SONUÇ: Emperyalizm tek giremediği KARADENİZ’e bi bahane bulup girmek istiyorrrrr…Bu anlaşma ile onların dedikleri yine olmayacak…
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Savasi, iki gunde bitirenlerin, hesaplari tutmadi, dunyayi gida krizine soktular,yakinda bu savas dolaysiyla her sey anormal sekilde pahalanacak, dogalgaz kisin cok pahalanir tedarik rtmek dahada zor. Avrupa usuyerek bedelini odeyecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle