Türkiye'ye akın başladı! Rusların talebi arzı aşıyor

Sezon başında savaş nedeniyle Rus turistlerin gelmeyeceği düşünülmüştü. Şimdi Rus turistler gelmek için plan yapıyor ama yoğunluk sorunu yaşanıyor.

GİRİŞ 16.06.2022 14:21 GÜNCELLEME 16.06.2022 14:36
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Türk turizmciler, yıllardır Rus ve Ukraynalı turistleri ağırlıyor ve hizmetlerini bu iki ülkenin insanına uygun koşullarda yürütüyor. Rusya ve Ukrayna savaşı nedeni ile turizmciler,   bu iki ülkeden gelecek misafirlerin artık gelemeyeceği noktasında tedirgin oldu. Ancak İngilizler ağırlıklı olmak üzere diğer ülkelerden ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşıldı.

Rusların tatil amacı ile Türkiye'ye geleceği duyuruldu. Rezervasyonlarda da bu yönlü bir artış oldu.

RUSYA'DAN TURİST TALEBİ YOĞUNLAŞTI

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), bu aşamada yaptığı açıklamada, ülkede Türkiye’de tatile yönelik talebin arzı aştığını bildirdi.

Türkiye'ye olan tatil talebi, özellikle uçuşlarda yer kalmaması şeklinde bir yoğunluğa yol açtı.

TÜRKİYE'YE UÇUŞLARDA TUR PAKETİ SIKINTISI YAŞANIYOR

ATOR’dan yapılan açıklamada, tur operatörlerinin, yakın tarihler için Türkiye'ye uçuşlarda tur paketi sıkıntısı yaşandığı konusunda bilgi verdiği kaydedildi.

ANTALYA'YA UÇUŞ BULMAKTA ZORLANIYORLAR

AA'nın haberine göre, Moskova’dan sonraki 2-3 günü kapsayacak şekilde Antalya’ya uçuş bulmanın imkansız olduğuna işaret edilen açıklamada, “Talep, kısıtlı hava yolu taşımacılığı nedeniyle arzı önemli oranda aşıyor. Ege sahillerine yönelik arz sıkıntısı daha da fazla.” ifadelerine yer verildi.

"TEMMUZ VE AĞUSTOS AYLARI DAHA UYGUN"

Açıklamada, temmuz ve ağustos ayına yönelik tatil seçeneklerinde ise durumun daha iyi olduğuna işaret edilirken durumun kademeli olarak daha iyi bir hale geldiği ve hava yolu taşımacılığı konusunda da iyileştirmelerin yapıldığı kaydedildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 64
  • Doları yakan adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz ne zamn dolara tapmayı bırakırsak o zamn rahata ereriz almayın dolarları dövize endeksli kkm alın
    Cevapla
  • Aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet fazla vergi alsın turizmcilerden. Ekonomiyi biraz dengeleyelim.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dar gelirli ve emekliler yandı herşeyin fiyatı dahade artacak
    Cevapla
  • Resul Akdogan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayip ayip ne zaman bu duruma düstünüz Kimsenin cebinden calmiyor gelenler Size ne kardesim elin turisti neyinize batti? Bu Kadar kiskanclik olmaz Bayramlarda yerli Tourist her Oteli dolduruyor Hadi oradan para Yokmus
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Belli belli para o kadar çok var ki milletle sırf rahattan böyle tepki veriyor her şeye. Ne demek neyinize battı ? Elin yabancısının parası benim ülkemde benim para birimimden daha değerli olduğu için bizden yani Türk milletinden daha iyi yaşıyorlar. Sorun bu. Bu ülke kendi insanına mı güzel elin yabancısına mı ? Bizde milleti yaşat ki devlet yaşasın demişlerdi turisti yaşat demediler. Bugün tam aksi söz konusu. Türkiye’de ki tatil fiyatlarını Avrupa’yla karşılaştır ondan sonra anlarsın neden Türkiye’ye yığıldıklarını
    Cevapla
  • Celaleddin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi balım iyisiniz. Misafir paralı hizmet de kusur yok tabii. Aslında turizmcilere gelen turistlere zorla İslam tanıtma şartı koyacan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle